Taşeronda çalışan işçiler Erdemir işçi servislerine 1 Mart tarihi itibariyle alınmamasına fabrikanın Bağlık kapısı önünde toplanarak tepki gösterdi. İşe girmeyen çok sayıda işçi mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrı yaptı. Cuma günü büyük eylem hazırlığında olan taşeron işçilerin sorunu çözüme kavuştu. 2 Mart tarihinde servislerine binmeye başlayan işçilerin yüzü güldü.


Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler, 1 Mart tarihinden itibaren işçi servislerine alınmama kararını fabrika önünde işe girmeyerek tepki gösterdi.

 

Fabrikanın Bağlık kapı girişinde toplanan işçiler işyerlerine girmeyerek işverenin 1 Mart tarihinden itibaren taşeron işçilerin işçi servislerine alınmaması kararını eleştirdi. İşçiler adına açıklama yapan Cevdet Yaman, işyerlerine yıllardır gelip gittikleri servislere alınmama kararının taşeron işçileri mağdur edeceğini söyledi.



 

"ARKADAŞLARIN PSİKOLOJİLERİ BOZUK"

ERDEMİR'de çalışan taşeron işçilerin işçi servislerinden faydalanmaya devam etmesi gerektiğini anlatan Yaman, "Hepimiz ERDEMİR'e hizmet ediyoruz. Çoğu arkadaşlarımız da asgari ücretle çalışan insanlar. Sonra, 'Ereğli göç veriyor' deniliyor. Böyle olduğu için ilçe göç veriyor. 1 Mart tarihinden itibaren servise almadıklarına dair bize bilgi geldi ve almadılar. Erdemir gibi ağır bir sanayide çalışıyoruz, arkadaşlarımızın hepsinin psikolojisi bozuk. Bu adam nasıl montaja çıkacak. Akşam eve nasıl döneceğini düşünüyor. Mağduriyetimizin giderilmesini yetkililerden bekliyoruz" dedi.



 

KÖYLERDEN İŞÇİLER GELEMEDİ

İşçi Ahmet Şen, 1 Mart tarihi itibariyle servislere taşeron işçilerin alınmama kararı nedeniyle köylerdeki çok sayıda kişinin işe gelemediğini belirtti.




"3'NCÜ SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

Erdemir personeli gibi taşeron da çalışanların da kuruma hizmet ettiğini ifade eden İzzet Can, "Erdemir'e hizmet ediyoruz, Erdemir'e çalıştığımız için servislere binmemiz gerekiyor. Taşeron müteahhit ayrımı yapılmamalı. Asgari ücretle çalışan çok kişiyiz. Köylerden gelen kişiler var. Biz burada 2, 3'ncü sınıf insan muamelesi görmek istemiyoruz. Erdemir'e hizmet ediyorsak bizler de bu servislerden faydalanalım. Ereğli'de oturan yürüyerek gelebilir ama 100'e yakın köyden gelen arkadaşımız nasıl işe gelecek. Biz iş konusunda sıkıntı yaşamak istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.


 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)