Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi 900 işçiyi ilgilendiren 13. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ankara'da imzalandı.
Ücretlerde ve sosyal haklarda, Hükümet ile Türk-İş arasında varılan çerçeve anlaşmasına göre artış sağlandı.
Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile GMİS arasında 29 Temmuz 2009 tarihinde Kamu-İş binasında yapılan son görüşme lerde anlaşmaya va-rılması üzerine ya-pılan sözleşme imza törenine Kamu-İş Ge nel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman, GMİS Genel Başka-nı Ramis Muslu, GMİS Genel Merkez ve MTA Şube Yöneticile-ri ile Kamu-İş Yöneticileri ve MTA işveren temsilcileri katıldı.
Muslu ve Kahraman, imza töreninde yaptıkları konuşmalarda, ülke ekonomisinin ve MTA'nın koşullarının bu kadarına elverdiğini belirterek iyi niyet temennisinde bulundular.
01.01.2009-31.12.2010 tarihleri arasını kapsayan sözleşmeye göre ücretlerde ilk 6 ay yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 5.5, ikinci yılın her iki 6 aylık döneminde yüzde 2.5'ar artış sağlandı.
İkinci yıl enflasyonu ücret artışından fazla olursa aradaki fark da ücretlere yansıtılacak. 01.01.2009 tarihi itibariyle çıplak maaşı 1.100 TL'nin altında olanlara 60 TL iyileştirme zammı yapılacak.
MTA ÇALIŞANLARI BİLGİLENDİRİLDİ

Maden Teknik Arama Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasından önce Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Salonu'nda kurum çalışanları sözleşme hakkında bilgilendirildi.
GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, MTA Şube Başkanı Sadi Değnez ve Şube Yöneticileri, Maden Teknik Arama çalışanlarını toplu sözleşmenin geldiği nokta hakkında bilgilendirdiler.