Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, anlaşmalı boşandıklarını tespit ettikleri üç bin beşyüz kadının maaşının kesildiğini söyledi. 
Devrek SGK Hizmet binası açılış töreninde değerlendirmede bulunan SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, anlaşmalı boşananların sayısını açıkladı.
Eşiyle boşanan kadınların ölen babalarının maaşlarını alabilmek için anlaşmalı boşandıklarını öne süren Müdür Demirci, Zonguldak ve ilçelerinde devletten usulsüz para alabilmek için anlaşmalı olarak boşanan çiftleri uyardı. Demirci, bu tür boşanmaların tespit edildiğinde kurum tarafından ağır para cezalarına çarptırılacaklarını
söyledi.  
Hiç kimsenin devleti zarara uğratmaya hakkı olmadığını belirten Muharrem Demirci şunları söyledi: 
"5510 sayılı SGK Reformu kanunla 56. maddeye göre eşlerinden boşanmalarına rağmen halen aylık ayını evde eşiyle birlikte yaşayan kadınlarımızın aylıkları kesilecektir. Zonguldak'ta 3400 kadının aylığı bu nedenle kesilmiştir. Bu durum ülkemizin genel sorunlardan birisidir. Her şehirde benzer durumlar yaşanmasına rağmen ilimizde bu oran ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Halen kurumumuz tarafından il genelinde 2500'den fazla ihbar alıyoruz. Tabii ki bu ihbarları yerinde tespit etmek çok zordur. Bizler gerek
mahalle ve köy muhtarlarından gerekse vatandaşlardan bu konuda yardımlarını bekliyoruz. Eşinden boşanarak babalarının aylığını alanlar var.
Bunlar tespit edildiğinde aldıkları paralarının gecikme faizleriyle geri alınacaktır. Duyarlı vatandaşlarımızın çevrelerinde ki bu tür boşanmalarını bizlere bildirmelerini rica ediyorum."