Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı  Çağlayan Öztürk Anneler ayağa kalkın çağrısı yaptı.

Çağlayan Öztürk, 18.10 2010 gecesi, terör saldırısının kurbanı olan Er Eyüp Çolakoğlu'nun, annesi ile son konuşmasında Anne yakında geleceğim dediğini vurgulayarak yakın dediği zamandan çok daha yakın bir zamanda, anne artık sesine, sıcaklığına, sevgisine doyamayacağı oğlunun ölüm haberini alıyor. Sadece o mu? Halil, İdris, Soner...24 yangın aynı anda pek çok annenin yüreğini  dağlıyor dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Öztürk Bu kaçınca kurban? Anneler Ayağa kalkın ifadeleri ile başladığı yazılı açıklamasında şöyle seslendi:

Bu güzel ülkemizi, saldırgandan korurken Türkü, Kürdü, Lazı, Çekezi elbirliği ile savunduğumuz yurdumuzda bizi kimin böldüğünü, kimin parçaladığını biliyoruz. Dökülen her yeni kan, bizi birbirimizden biraz daha ayırıyor. Düşmanlık büyüyor, dostluk ve kardeşlik çürüyor.

Bu toprakları vatan kılan biziz. Tarihi yaratan, gelenekleri , görenekleri ortak kültürü ve geleceği var eden hepimiziz. Bizim parçalanmamızdan medet uman emperyalist , karşımızda ellerini ovuştururken bu gaflet niye?     

Kürt analar size sesleniyoruz. Etnik kökenlerimizi, dillerimizi, dinlerimizi ve beynimizi  özgürleştiren barıştır. Türkçe ya da Kürtçe, Lazca ya da Çerkezce barışın ve kardeşliğin dili değilse, dilimiz hep sussun daha iyi.

Yitirilen her canla, ateş düştüğü yeri değil hepimizi yakıyor. Şimdi Anaların ayağa kalkma, teröre dur deme  zamanıdır. Sesimizi yükseltelim.100 yıllık beraberliğin değerini en çok biz biliriz. Teröre dur diyelim. Analar hakkı için...