İnsanın hayattaki en özel varlıklarının başında gelen annelerimizi hatırlamayı, sevgimizi bir güne sığdırmamak gerek.

Her yıl Mayıs ayında dünyanın her yerinde farklı tarihlerde kutlanan Anneler Günü, ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanıyor.

Kutlama mesajlarından bazıları şu şekilde:

ZONGULDAK VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ

Yaşamları boyunca yüreğinde sonsuz sevgi, sıcaklık ve fedakarlık taşıyan, şefkat ve sabır abidesi, yaşantımızdaki en güvenli sığınak ve her zaman yanımızda olan, sevincimizi, hüznümüzü bizlerle yaşayan, paylaşan, özveri timsali değerli annelerimizin bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Başta aziz şehitlerimizin anneleri olmak üzere, en değerli varlığımız annelerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam ve uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum.

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

Annelerimiz, bizleri dünyaya getiren, en iyi şekilde yetişmemizi sağlayan, ailemizin temel taşı ve en değerli varlığımızdır. Anneler her yaşta insan için en güvenilir güç kaynağıdır. Anneler dünyanın neresinde ve hangi ortamda yaşarsa yaşasın, yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayata ışık tutmaktadır. Hayatımız boyunca yanı başımızda istediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği yüce değerleri bizler de çocuklarımıza aktarabilmeliyiz.

Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, ilk öğretmen, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten, yol gösterici, koruyucu ve yaşamdaki en büyük hazinemiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olan fedakâr ve cefakâr annelerimizin, “Anneler Günü” nü en içten sevgi ve saygılarımla kutlarım.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Posbıyık’ın mesajı şöyle;

Sevgilerin en büyüğü,  en kutsalı ve en kıymetlisi.

Toplumun ve aile müessesinin temel taşı, fedakârlığın, merhametin, iyiliğin, şefkatin ve koşulsuz sevginin kaynağı, sonsuz sevgileri ile dünyayı güzelleştiren tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum.

GMİS YÖNETİM KURULU BAŞKANI HAKAN YEŞİL

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Yeşil’in mesajı şöyle;

“Dünyadaki en değerli varlıklarımız annelerimizdir.

Sevmeyi, sevilmeyi onlardan öğreniriz. Acılı anımızda ve mutlu anımızda önce onları ararız, her zaman onlara sığınırız.

Annelerimiz; sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolüdür. Annelerimize, yılın sadece bir gününde değil, daima sevgi, saygı ve minnet duygularımızı göstermeliyiz.

Çünkü annelerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olmak, emeklerinin, sevgilerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli görevidir.

Başta maden işçilerimizin ve şehit madencilerimizin anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin ellerinden öpüyor, Anneler Gününü saygı, sevgi ve minnet duygularıyla kutluyoruz.”