-UYSAL

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 14 Mayıs Anneler günü nedeniyle bir kutlama mesajında şöyle dedi:

“Sabır, fedakarlık, koruyuculuk, kollayıcılık, şefkat, sevgi ve merhamet gibi hasletlerin timsali olan annelerimiz, aile ve toplum hayatımızın yapı taşlarıdır.

Anne, karşılıksız sevginin, sonsuz özverinin simgesidir. Değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, sözcüklerle anlatılamayan ve yeri hiçbir zaman doldurulamayan en yüce varlığımızdır.

Onların değerini kaybetmeden zamanında bilmek, başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bir görevdir.

Peygamber Efendimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisine muhatap olma şerefine mazhar olan annelerimize olan gönül borcu asla ve asla ödenemez.

Yüklendiğimiz sorumlulukları ve görevleri ifa ederken, annelerin hayır dualarının, en önemli kaynaklarımızdan biri olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz.

Bu vesileyle, tüm annelerimizin ve özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, mertebelerin en yükseği olan şahadet mertebesine ulaşan kahramanlarımızın annelerinin de ellerinden saygı ve sevgi ile öpüyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın 14 Mayıs Anneler Günü'nü kutluyorum.”

-GMİS

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“Dünyadaki en değerli varlıklarımız annelerimizdir. Biz daha dünyaya gelmeden annelerimizin sıcaklıklarını, şefkatlerini ve sevgilerini hissederiz.

Karşılıksız tek sevgi annelerin çocuklarına duyduğu sevgidir. Annelerimiz; sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolüdür.

Onların şefkati, sevgileri ve tecrübeleri geleceğimize ışık tutar.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimize, yılın sadece bir gününde değil, daima sevgi, saygı ve minnet duygularımızı göstermeliyiz.

Çünkü annelerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olmak, emeklerinin, sevgilerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli görevidir. 

Başta maden işçilerimizin ve şehit madencilerimizin anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin ellerinden öpüyor, Anneler Gününü saygı, sevgi ve minnet duygularıyla kutluyoruz.”

-DSP

Demokratik Sol Parti   Zonguldak İl Başkanı Sercan Günarslan  “ Sonsuz Sevginin Ve Hoşgörününü Kaynağı;  Anneler ” başlıklı açıklamasında şöyle dedi:

“Anneler, çıkarsız coşkulu sevginin, sınırsız sevginin ve özverinin simgesidir. Bu gün dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuzlukların temelinde ise sevgisizlik, hoşgörüsüzlük yatmaktadır. İnsanlık, kendi huzurunu ve geleceği için “Annelik” gibi sonsuz bir sevgi kaynağını değerlendirememektedir.

Anneleri, sevmek yetmez, onlara hak ettikleri değeri vermeliyiz ve hiçbir zaman sadece Anne olarak kalmamalı, toplumsal statülerini geliştirmeliyiz. Dünyada ve Türkiye de toplumsal yaşamın her alanında ve siyasette Anneler etkili bir biçimde yer almalı. İnanıyorum ki o zaman dünyada sevgi ve hoşgörü egemen olacak; Savaşlar ve terör yerini barışa bırakacak, yoksulluk, adaletsizlik azalacak, acımasızlık, çevre ve doğa katliamı son bulacaktır. Yani dünya daha yaşanası bir yer olacaktır.

Çocuklarını sonsuz sevgi ile besledikleri için tüm Annelerin “ANNELER GÜNÜNÜ”  en kalbi duygularımla kutlarım.”

 

-KANTARCI

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Anneler Günü nedeniyle bir açıklama yaparak “Bizi var eden, yarınlara hazırlayan annelerimiz, insanların, hayatları boyunca sahip olabilecekleri en değerli varlıklardır. Annelerin evlatları için, tüm yaşam boyunca harcadıkları emek ve taşıdıkları hudutsuz sevgi her türlü takdirin üstündedir. Yeri asla doldurulamayacak olan değerli varlıklarımız, sevgi dolu yürekleriyle her zaman yol göstericimiz, hiç bitmeyen yaşam kaynağımızdır. O yüzden her annenin eli öpülesi, hepsi kutsaldır” dedi.

 

HER ANNE GÜLMELİ, HER ANNE HUZUR İÇİNDE OLMALIDIR

Kantarcı açıklaması, “Ülkemizde, ne yazık ki pek çok anne, bugünü, evladı için duyduğu derin endişelerle karşılamaktadır. Yarın kaygısı, kanayan bir yara olarak annelerin içinde durmakta, birçoğu da ecelsiz ölümlerde kaybettiği evladına gözyaşı dökmektedir. Her annenin güldüğü, her annenin çocuğunu yatağına tok yatırmanın huzurunu duyduğu bir ülke en büyük hayalimdir. Annelerin çocuklarının ecelsiz ölümlerine döktükleri gözyaşları artık son bulmalıdır. Bu düşüncelerle, varlık sebebimiz olan tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, her birine en içten sevgilerimi sunuyorum” diyerek bitirdi.

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında duygularını şöyle ifade etti; “Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler; hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. 

Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, “Cennet, annelerin ayaklarının altındadır” diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir.

Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir. Yüreğinde evlat acısı taşıyan annelerin; evladını teröre kurban vermiş şehit annelerinin de acısını kendi acımız olarak görmekteyiz. AK Parti olarak bütün çabalarımız annelerin yüreklerinin yangın yerine dönmediği, annelerin evlat acısı yüzünden gözyaşı dökmediği bir Türkiye’yi inşa etmektir. 

Bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat geçirmelerini diliyorum.”


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Anneler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı

 

Turpcu, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında şu satırlara yer verdi:

 

“ANNELER, KARŞILIKSIZ SEVGİNİN VE SONSUZ ÖZVERİNİN SİMGESİDİR”

 

“Karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi olan, bizleri hesapsız bir fedakarlıkla büyüten, bugünümüzü ve geleceğimizi inşa eden annelerimiz yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır. Sevgi bağlarını, belirli günlere sığdırmanın anlamlı olmadığının farkında olarak annelerimize verilen değeri her zaman hissettirebilmeliyiz.

 

Ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa eden ve edecek olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük emeği olan annelerimize saygılarımı sunuyorum. 

 

Bizim annelerimiz; Kurtuluş savaşında kadın-erkek omuz omuza mücadeleler vererek tarihin altın sayfalarındaki yerini de almıştır.”

 

“ATATÜRK VE ANNESİNE YÖNELİK, PLANLI, PROGRAMLI, ALÇAKÇA BİR HAKARET VE İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATILDI”

 

“Özellikle son zamanlarda, Kurtuluş Savaşımızın lideri, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve annesine yönelik, planlı, programlı alçakça bir hakaret ve iftira kampanyası başlatıldı. Hiçbir değerden nasibini almamış, asgari insani niteliklere bile sahip olmayan, annelik gibi kutsal bir kavrama dahi dil uzatacak kadar alçalan bu mahlukları milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Milletimizin vicdanına havale etmekle birlikte, ülkemizin kurucusuna ve annesine yönelik bu edepsizliğin cezalandırılması için adaletin acilen devreye girerek, bu aşağılık hakaretleri edenlerin hepsinin hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hakaretleri edenlerin Kurtuluş Savaşı zamanında işgal kuvvetlerinin kazanması için çalışanların devamı olduğunu biliyoruz. Hıyaneti alışkanlık haline getirenler bugünlerde sahiplerinin emriyle Atatürk’e, ailesine ve Cumhuriyete olan kinlerini kusuyorlar. Emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin kuyruğuna basan, zehir yuvalarına çomak sokan Mustafa Kemal Atatürk’e, yapılan saldırı ülkenin ortak ve kurucu değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Mustafa Kemal Atatürk’e ve annesine yapılan hakaret ve iftiralara toplum olarak tepki vererek meydanın boş olmadığını göstermek hepimizin geçmişe ve geleceğe karşı sorumluluğudur.  Bir anne dünyayı değiştirdi. Türkiye bugün özgür bağımsız bir milletse, bayrağımız dalgalanıyor ve Ortadoğu'daki gibi kan gövdeyi götürmüyorsa bu Zübeyde Hanım’ın yetiştirdiğin kahraman evlat sayesindedir. Büyük Atatürk olmasa, gökyüzüne baktığımızda, içimize huzur veren maviliği göremezdik!  

 

Anneler Günü`nde, yüreğine evlat acısı düşmüş, şehit annelerimize bir kez daha sabırlar diliyorum.”

 

“ÜLKEMİZİN, ANNELERİN GÜLEN YÜZÜYLE AYDINLANDIĞI;  UMUT VE MUTLULUĞA SAHİP OLDUĞU GÜZEL BİR GELECEK TEMENNİ EDİYORUM”

 

“Annelerin gözünün yaşlı olduğu bir ülkede aydınlık bir gelecek kurmak mümkün değildir. Ülkemizin, annelerin gülen yüzüyle aydınlandığı;  umut ve mutluluğa sahip olduğu güzel bir gelecek temenni ediyorum. Annesini kaybetmiş vatandaşlarımıza ve evladını kaybetmiş annelerimize bir kez sabır diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

 CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında : “Bütün annelerin, anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım” diyen Demirtaş, mesajında şunları kaydetti:

“Anneler sınırsız fedakarlığın, koşulsuz sevginin ve hoşgörünün simgesidir. Annelik; vicdan, merhamet ve özveri demektir. Anneler, yaşamımızda yol göstericimiz, bizi hayata hazırlayan en değerli varlıklarımızdır.

Toplumsal yaşamın temeli annelerdir. Ülkede yaşanan her sıkıntı ve zorluğun doğrudan etkilediği kişilerdir anneler. Bu nedenle de azmin, çalışmanın ve zaferin de mimarılarıdır.

Hayatın her alanında binbir zorluk karşısında, büyük fedakarlıklarla direnen, çocuklarını her koşulda koruyan, onları hayata hazırlayan, daha huzurlu ve mutlu bir toplumun, yaşanabilir bir dünyanın teminatı  olan bütün annelerin, anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım.


AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Mayıs ayının ikinci haftasının Pazar günü kutlanan Anneler Günü ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

Ulupınar’ ın Anneler Günü mesajında;

“Aile toplumun, Anne de ailenin temel direğidir. Annelerimiz bizlerin yegane öğretmenleridir. O öğretmenler ki bizleri, ailelerimizi şekillendirip sağlam bir toplumun temellerini oluşturmaktadırlar. Hayatın her evresinde çocuklarını, ailesini canından aziz bilerek hareket eden annelerin sevgileri, merhametleri karşılıksızdır. Onların bakışlarındaki şefkat sadece bir an değil bütün yaşamları boyunca sürmektedir. 

O yüzdendir ki annelerimizi bir gün değil her gün hatırlamalı, onları yalnız bırakmamalıyız. Analarımızı el üstünde tutmalı, itaat etmeli, sevgilerine ve saygılarına layık olmalıyız. Unutmamalıyız ki Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘ Cennet anaların ayakları altındadır.’

Gerçek sevgi ve merhametin adı annelerimizin ayrı ayrı ellerinden öpüyor, dünyadaki bütün annelerin Anneler Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygılarımı sunuyorum.