Kdz. Ereğli Eğitim Sevenler Derneği, Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ortaklaşa olarak eğitim semineri düzenledi. 3-6 yaş grubu çocuk annelerine verilen haftada bir gün verilen eğitimlerin 8 Mart 2012 tarihine kadar sürecek.
Halk Eğitim Merkezi aile eğitimi öğretmeni Nuran Kalafat, seminerde çocuklara nasıl davranılması ve yaptıkları hataların nasıl anlatılması gerektiği konusunda bilgiler verdiklerini söyledi.  Kalafat 3-6 yaş arasında ki çocukların eğitimleri çok önemli. Alacakları eğitim ve kendilerine gösterilecek olan davranışa göre çocuklar kendilerine göre yön belirler. Bizler bu konuda annelerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Örneğin misafirlerin yanında yaramazlık yapan bir çocuğa, Senin kadar terbiyesiz saygısız bir çocuk görmedim. dediğiniz de çocuğu karamsarlığa itmiş olursunuz. Ama bunun yerine Yavrum beni komşularımın yanında mahcup ettin. Bunu bir daha yapmamanı istiyorum. dediğinizde çocuk bunu daha ılımlı anlayacaktır. Verilen seminerde ailelere bu konuları anlatmaya çalışıyoruz. dedi. Seminere katılan 2 çocuk annesi Fatma Arslan ise eğitimden sonra çocuklarına yanlış davrandığını anladığını söyledi. Arslan Bu seminerden sonra anladığım tek şey var ki biz çocuklarımızı eğittiğimizi zannediyormuşuz. Eğitmek yerine sadece kızarak onları kendimizden uzaklaştırıyormuşuz. Seminerin şu ana kadar olan bölümün de çok büyük faydalarını gördük. dedi.
ESDER Yönetim Kurulu Başkanı Nail Kazlı ise eğitime verdikleri katkıların bundan sonrada devam edeceğini belirtti.  Kazlı, Ereğli Halk Eğitim Merkezi tarafından bize yapılan teklifte seminer için yer aradıklarını ve bu konuda bizden yer temini istemeleri üzerine bizler de kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik.
Yapılan çalışmanın sonrasında eği-tim seminerine başlandı. Ailelerimiz gelerek 3-6 yaş arası çocuk eğitimi konusunda bilgilendiriliyor. Konu eğitim olduğu sürece her türlü etkinliğe katkı vermeye devam edeceğiz. diye konuştu.