Alaplı'da yaşayan 22 yıl önce Siirt'te vatani görevini yaparken Dicle Çayı'na düşerek kaybolduğu iddia edilen askerin annesi, oğlunun mezarı bile olmamasının üzüntüsünü yaşıyor.

Siirt'in Eruh ilçesinde 1990'da vatani görevini yaparken Dicle Çayı'na düşen topu almaya çalışırken suya düşüp kaybolduğu ileri sürülen Ekrem Kahraman'ın cesedine 22 yıldır ulaşılamaması, annesi Hatice Kahraman'ın (63) acısını her geçen gün artırıyor. İki çocuğundan birini askerdeyken kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Kahraman, yaptığı açıklamada, oğlunu dualarla vatani görevini yapmaya gönderdiğini, askerdeyken çaya düşerek kaybolduğunu öğrenince çok üzüldüklerini söyledi.Askeri yetkililerin, oğlunun arkadaşlarıyla futbol oynadığı sırada Dicle Çayı'na düşen topu almaya çalışırken suya düşerek kaybolduğunu söylediğini ifade eden Kahraman, ''Aramalardan sonuç çıkmadı. Oğlum bir topun peşinden niye çaya girsin? Buna hiçbir zaman inanamadım. Oğlum şehit de sayılmadı. 'Evladın şehit düştü' deselerdi, hiç olmazsa bir mezarı olsaydı da başında dua edebilseydim'' dedi.
22 yıldır gözyaşlarının dinmediğini kaydeden Kahraman, şöyle konuştu: 'Her şehidin en azından aileleri cenazelerine kavuşuyorlar. Acımızı bile gönül rahatlığıyla yaşayamadık. Çok kötü hallere düştük. Devletimizden sadece evladımın ölüsünü istedim. Cenazesi bulunmadığı için insan hep umut ediyor. Oğlumun bir gün geri döneceği hayaliyle yaşıyorum. Başvurmadığımız yer kalmadı. Her yıl Anneler Günü'nde kayıp oğlum elimi öpemediği için acılarım katlanarak artıyor. Baba Ahmet Kahraman da oğlunu çok özlediklerini, bir gün çıkıp geleceğini hayal ettiklerini söyledi.