Sakarya'da bir nakliye firmasında çalışan 52 yaşındaki emekli Çetin Kılıç, firmanın muhasebesinin yanlış prim ödediğini kaydederek, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaşının bloke edildiğini anlattı.  Kasım ayından beri maaşını alamadığını belirten Kılıç, bir ay önce çocuğunun Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okuması nedeniyle Zonguldak'a taşındığını belirtti.
Üç aydır geçinemediklerini belirten Kılıç, sigortadan da yararlanamadıklarını belirterek şöyle konuştu: "TIR şoförüyüm. TIR şoförü olarak emekli olmuştum, ancak tekrar çalışmam gerektiği için TIR şoförlüğü yapmaya devam ettim. Çalıştığım firmanın muhasebecisi primimi yanlış ödediği için Kasım ayından beri maaşımı alamıyorum. SGK maaşımı bloke etmiş. Aylardır uğraşıyoruz ama bir sonuç alamadık. Sağlıktan yararlanamıyoruz. Hasta oluyoruz doktora gidemiyoruz, ilaçları alamıyoruz. Kızım üniversitede okuyor, onun masraflarını karşılayamıyoruz."
Üç aydır maaş alamadıklarını belirten Çetin Kılıç, sorunun çözülme aşamasında olduğunu kaydederek, 21 Şubat'a kadar maaş alamayacağını bildirdi.
Çetin Kılıç'ın eşi Neşe Kılıç (47) da hasta olduğunu ve sürekli ilaç kullandığını belirterek, 3 aydır ilaçlarını kullanamadığını söyledi. Kızının ikinci öğretim okuduğunu kaydeden Neşe Kılıç, kızının akşamları yürüyerek okula gidip geldiğini anlattı. Üç aydır depresyon ilaçlarını da alamadığını belirten Kılıç, şöyle konuştu: "Eşim bu hakkı tek başına kazanmadı. 27-28 yıllık benimde emeğim var. Maaşımıza ve sağlık güvencemize bloke konuldu. Ben antidepresan kullanıyorum. Ben Kasım ayından beri ilaçlarımı alamadım. Kime söyleyeyim kime aldırayım. Maaş alamıyorum, hastaneye gidemiyorum. Benim çocuğum üniversitede okuyor. İkinci öğretimde okuyor. Her gün yürüyerek gidiyor. Devlet bana tek çocuk olduğu için devlet bursta vermiyor. Devlet maaşımı elimden aldı, devlet ilacımı aldı. Ben şimdi çocuğum için endişe ediyorum. Parası olmadığı için burs bağlanmadığı için 22.00'de okula yürüyerek gidiyor. Verilmiş hak geri alınıyorsa yazıklar olsun diyorum. Başka hiçbir şey demiyorum."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına seslenen Neşe Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "20 yaşında bir kız çocuğunu gece tek başına yürüyerek okula gönderip yürüyerek evine getiren bir bakan varsa ben ayaklarını öpeceğim. Yazıklar olsun.
Tansiyon ilacımı alamıyorum. Çocuğuma yedirecek bir şey bulamıyorum.  Yanlış Ocak ayı itibariyle çözüldü ama beni neden Şubat'ın 21'ine kadar bekletiyorlar. Yazıklar olsun bizim başımızdaki milletvekillerine."