Kdz.Ereğli Kaymakamlık ve Fiziksel Engelliler Derneği'nin birlikte yürüttüğü 'Engelleri Kaldıralım' kampanyası çerçevesinde bir engelli daha akülü sandalyesine kavuştu. Anne Sultan Uğuz, emeği geçenlere teşekkür ederken gözyaşlarını tutamadı.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ün girişimleri ile daha önce okullarda bir kampanya başlatılmış ve bu kampanyada engelli vatandaşa akülü sandalyeleri teslim edilmişti.
Akülü sandalyesine kavuşan Öğbeyler köyünde oturan 1992’ deki büyük grizuda babasını kaybeden, yürüme engelli 28 yaşındaki Sezgin Uğuz’ a tekerlekli sandalyesi İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Sandalyeyi bağışlayan Lafarge Ereğli Çimento Müdürü Merter Gencer ve Fiziksel Engelliler Dernek Başkanı İsmail Şentürk’ ün katılımlarıyla teslim edildi.

Engellilerin engellerinin kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Dernek Başkanı İsmail Şentürk bu davranışın bölgemizdeki diğer kuruluşlara örnek olmasını temenni ettiğini söyledi. Akülü sandalyesine kavuşan engelli Sezgin Uğuz’ un annesi Sultan Uğuz, çocuğunun Akülü Tekerlekli Sandalye ile dernek bahçesinde dolaşmaya başlayınca sevinç gözyaşlarına boğuldu.