Zonguldak?ta 10 yaşındayken trenden düşerek iki bacağını da kaybeden Sevim Sarısoy (47), 7 yıl önce eşinden boşandı. Şimdi 9 yaşındaki oğlu Emre?yi okutabilmek için mücadele veriyor.

 

Oturduğu prefabrik evde ellerinin üzerinde emekleyerek her gün oğlunu okula hazırlayan engelli anne, ?Beni hayata bağlayan tek şey oğlum. En büyük idealim oğlumu üniversiteye göndermek. Bana akülü araba verseler, oturduğum yerde bir yerlerde çalışsam oğluma bakarım? diyor.

Günlük yaşamını ellerinin üstünde emekleyerek sürdürdüğünü ifade eden Sarısoy, oğlunun kahvaltısını, yemeğini hazırlayıp kıyafetlerini giymesinde ve ödevlerini yapmasına da yardımcı oluyor. Oğlu hasta olduğunda taksi tutup ellerinin üstünde emekleyerek onu hastaneye götürüyor. Bütün imkanlarını seferber edip bakımını yapıyor. Ona hem anne, hem baba oluyor. En büyük idealinin oğlunun üniversiteye gittiğini görmek olduğunu anlatan engelli anne, ?Onu başarılı biri olarak topluma kazandırmak istiyorum. Bütün mücadelem bu... Bacaklarım olmamasına rağmen, her sabah erkenden kalkıp büyük bir keyifle oğlumu okula hazırlıyorum. Ödevlerinde de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Oğlum benim yaşama kaynağım? diye konuşuyor.

Bacaklarını kaybettikten sonra Ankara?daki bir hastanede protez bacak taktırmak için girişimde bulunduğunu, ancak bunun için çok büyük mücadele vermek ve zaman ayırmak gerektiğini belirten Sarısoy, ?Ben protezi kullanmak istemiştim, ayağa kalkmak istemiştim. Ama 1-2 yıl sürekli hastaneye gitmem, eğitimler almam gerekiyordu. Çocuğum var. Sadece kendimi düşünmem lazımdı o zaman. Çocuğumu başkasına vermem lazımdı. Çünkü kolay bir şey değil. Adım atmasını, dengede kalmayı öğreniyorsun. Protezleri takması çıkarması var. Takıldığı zaman 4-5 yıl uğraşsaydım ve bana destek verilseydi en azından şimdi ayakta durabilirdim. Ama hem ailemden, hem de eşimden bu konuda bir destek görmedim. Çocuğumu da kimseye veremedim? diye konuştu.

1994 yılında annesini yüksek tansiyondan kaybettiğini söyleyen Sarısoy, ?Annemi kaybettiğim için her Anneler Günü benim için buruk geçiyor. Ama oğlum var. Benim oğlum, annem. Onu okutup, hayata hazırlamak istiyorum? dedi.

Aldığı sakat maaşının evin ve oğlunun okul masrafları için yeterli olmadığını söyleyen belirten Sarısoy, kendisine hiç olmazsa bir sakat arabası verilmesini istiyor.