Kozlu'da oturan 37 yaşındaki Şennur Acar, 13 yaşında kas hastalığına yakalandı. Kaslarında ağrı ile başlayan hastalığı nedeniyle Şennur Acar, yaklaşık 7 yıl önce ayaklarının üzerine basamaz hale geldi. Yürüyemeyen Şennur Acar, tekerlekli sandalye ile gezinmeye başladı. Yaklaşık üç yıl önce bronşit hastası da olan Şennur Acar, 7 aydır yatağa yatamaz hale geldi. 24 saatin tamamını tekerlekli sandalye üzerinde geçiren Şennur Acar, tekerlekli sandalyenin üzerinde günlük bir saat uyku uyuyabildiğini ifade etti. Yatağına ve uykuya hasret kalan Şennur Acar, tedavi kontrollerine bile tekerlekli sandalye ile götürüldüğünü söyledi.
Tekerlekli sandalye ile taşınma gereğinin sorunlara yol açtığını belirten Acar, şöyle konuştu: "Ekonomik durumumuz iyi olmadığı için bizi hastaneye getirecek minibüs tarzı bir araç tutamıyoruz. Kontrol ve tedavilerim için her araca binemiyorum. Tekerlekli sandalye ile birlikte beni araca yüklemeleri gerekiyor. Astım bronşit nedeniyle sırt üstü yatamıyorum. Aksi halde hemen tıkanıyorum. 112'yi arasak, onun da içerisinde sedye oluyor, beni ambulansa kaldırmaları da ayrı bir sorun. Bu sıkıntılardan 3 aydır
kontrol ve tedavilerimi sürdüremiyorum. Sürekli tekerlekli sandalyede kalmam nedeniyle ayaklarım ve vücudum daha da şişti."
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından bir süre önce akülü araç verildiğini belirten Şennur Acar, Zonguldak Valiliği'ne seslenerek kontrol ve tedavilerinde akülü aracı ile birlikte kendisini taşıyabilecek bir araç tahsis edilmesini istedi.
14 yıl önce evlendiği eşi Şennur ve çocuğu Rabia ile mutlu olduklarını anlatan Hakkı Acar (46), eşine bakması nedeniyle çalışamadığını söyledi. Hakkı Acar, eşinin rahatsızlığı nedeniyle yemek, bulaşık, çamaşır gibi ev işlerini altı yaşındaki kızı Rabia ile birlikte yaptıklarını sözlerine ekledi.