Çaycuma'da Polis Haftası nedeniyle yapılan törende selam durarak bütün dikkatleri üzerine çeken Yağız Kel'in doğuştan kronik böbrek hastası olduğu belirtildi.
Çaycuma'da, Polis Haftası nedeniyle babası polis memuru Kazım Kel ile birlikte Atatürk Meydanında yapılan törene özel harekatçı elbisesi ile katılan ve verdiği selamla herkesin sevgilisi haline gelen Yağız Kel'in doğuştan kronik böbrek hastası olduğu öğrenildi. 50 günlük iken annesi ve babası ile birlikte izinli olarak Karabük'e gelen Yağız, burada rahatsızlanarak Karabük Çocuk Devlet Hastanesine kaldırılarak burada yapılan muayenenin ardından eve getirildi. Yağız, tekrar rahatsızlanınca Vatan Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tahlil ve kontrollerin ardından böbrek hastası olduğu meydana çıktı. Yağız, Ankara'da bulunan Hacettepe Üniversitesinde tedavi altına alındı. Yağız (9)'ın ikinci çocukları olduğunu belirten anne Aynur Kel, şöyle konuştu: "2004 yılında Diyarbakır'da doğdu. Biz, Yağız 50 günlük iken Karabük'e izine geldik. Karabük'e geldiğimizde çocuk rahatsızlandı. Karabük Çocuk Hastanesine getirdik. Doktor muayene etti ve idrar kültürü istedi. İdrar kültürü istedikten sonra bizi eve gönderdi. Tekrar çocuk ağlamaya başladı. Herhangi bir ilaç yazmamıştı. eşim Vatan Hastanesine gidelim dedi. Vatan Hastanesi acil servisine gittik. İlaç verip gönderdiler. İdrar kültürünü bekleyelim dediler ve çocuk doktoruna yönlendirdiler. Biz bir gün sonra çocuk doktoruna gittik. Çocuk doktoruna idrar kültürü sonucunu gösterdik. Muayene yaptı. Ona göre üroloji bölümüne yönlendirdi. Ürolojideki doktor, '3 aylık olunca, voydink filmi çekilmesi gerekiyor' dedi. Sondalı idrar yolu filmi çekildi."
Yağız'ın böbreklerinde sorun olduğunun ortaya çıktığını belirten Aynur Kel, şunları söyledi: "İdrar geri kaçıyordu ve böbreklerini kaybetme riski olduğu söylendi. Teşhis konulduktan sonra Diyarbakır'da polis memuru olarak görev yapan eşime haber verdim. Eşim geldikten sonra Ankara'ya sevk yaptırdık. Ankara'da, Hacettepe Üniversitesi üroloji bölümüne sevkimiz yapıldı. Üroloji Bölümü Başkanı Doktor Serdar Tekgül muayene etti, hastaneye yatırdı. Yağız kapalı bir ameliyat geçirdi. Tıkanıklık vardı. O tıkanıklığı açtılar. 10 gün hastanede yattıktan sonra taburcu olduk." O zamandan beri Yağız'ın Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde kontrol altında olduğunu belirten Aynur Kel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir müddet üroloji takip etti. Ondan sonra nevrolojiye gönderdiler. 9 yıldır nevroloji altında takiptedir. Nevrolojide ilaçlarımızı kullanıyoruz ama böbreğin geri dönüşümü olmadığını ve nakile gideceğini söylediler. Şu an o aşamaya geldik. Son iki aydır böbrek nakliyle ilgili hazırlıklar başladı. Verici olarak annesi olarak ben vereceğim. Olursa inşallah her şey yolunda gider. Bu arada organ bağışının çok önemli olduğunu buradan duyurmak istiyorum. Herkes organlarını bağışlasın diyorum." Yağız Kel'e annesi Aynur Kel böbreğini vereceğini belirtti. Anne Kel sonuçların gelmesini beklediğini sözlerine ekledi.