Kdz.Ereğli’de üretici pazarında çıkan kavgada bir kişi kız kardeşine tezgah yeri veren annesini hastanelik etti. Aldığı yumruk darbesi ile yere düşen yaşlı kadın bayılırken ambulansla hastaneye kaldırıldı. Annesinin yaralandığını gören kızı ise sinir krizleri geçirdi.

Olay Pazartesi ve Cuma günleri köylülerin tezgah kurduğu üretici pazarında meydana geldi. 65 Yaşındaki Ş.B. daha önce İstanbul'da yaşayan ve yeniden Ereğli'ye dönen kızı T.A.’ya (35) tezgâh açması için yer verdi. Ancak anne Ş.B.’nin kızına tezgah yeri vermesi oğlu R.B.’yi (47) rahatsız etti. Kız kardeşinin pazarda tezgah açmasına karşı çıkan ağabey R.B.’nın (47) eşi N.B. (42) ile Ş.B. arasında tartışma başladı. T.A.'nın ağabeyi R.B.'nin de olaya karışması ile tartışma büyüdü. Anne Ş.B. yaşanan tartışmayı engellemek için araya girmek istedi. Ancak oğlu R.B.’nin darbesi ile yere düştü. Kafasını yere çarpan anne Ş.B. bayıldı. Yaşlı kadının yardımına diğer pazarcılar koşarken, Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri de olaya müdahale etti. N.-R.B. çiftini olay yerinden uzaklaştıran zabıta ekipleri konuyu polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri, yaralı olan Ş.B. için ambulans istedi. Ambulansın beklendiği sırada Ş.B.’nin kızı T.A. sinir krizi geçirdi. Annesini kendine getirmeye çalışan genç kadın, aniden tezgâhlara doğru yöneldi ve tezgâhtaki malları çevreye saçmaya başladı. T.A.’yı zabıtalar güçlükle durdurabildi. Ambulansın gelmesi ile birlikte sağlık ekipleri yaralı Ş.A. ilk müdahaleyi yaptı. Kanayan burnuna tampon uygulayan ekipler, daha sonra yaşlı kadını Ereğli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı.

BABAYI POLİSLER ENGELLEDİ

Olayı duyan baba H.B. (68) ise bir hışımla pazaryerine geldi. Sinirli bir şekilde oğlu R.B.’yi arayan H.B.’nu polisler engelledi. Sakinleştirilen H.B., eşi Ş.B’yi taşıyan ambulans ile birlikte Ereğli Devlet Hastanesi'ne gitti. Ereğli Devlet Hastanesi acil sevisinde tedavi altına alınan Ş.B.’nin sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak aldığı darbe nedeni ile müşahede altında tutulacağı öğrenildi.