1992’de kurulan ve 1997 yılında hemşirelik lisans eğitimi vermeye başlayan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu’nun 2010-2011 Eğitim - Öğretim Dönemi Ant İçme Töreni, 3 Haziran 2011, Cuma günü ZKÜ Spor Salonunda Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar’ın ev sahipliğinde yapıldı.
Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, İş adamı Ahmet Erdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen ve Prof. Dr. M. Haluk Güven, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Güven Murat ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gümüş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sözen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Akalan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ferruh Ayoğlu, Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Ofluoğlu Demir, öğrenci velileri ve yakınları katıldı.
Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen Ant İçme Töreni öğrencilerin sahnedeki yerlerini almalarının ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Çelik, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar, Prof. Dr. Mahmut Özer ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in açılış konuşmalarıyla başladı. Öğrencilerin Türk halk müziği dinleti ile devam eden törende ayrıca, öğrencilerin eğitimleri boyunca kaydettikleri görüntüler de müzik eşliğinde izlendi.
Törende, Bölüm Birincisi Hemşire Berna Aksoy, 11. Dönem mezunları adına bir konuşma yaptı. Aksoy’un okul kütüğün plaketini çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere, Türk halk müziği konserini gerçekleştiren ve satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra mezunlara başarı belgesi verildi ve Hemşirelik Andı okundu. Ant İçme Töreni, kep atma seremonisiyle son buldu.