Zonguldak ve Antalya'da verdiği burslarla yüzlerce öğrencinin eğitim masrafını karşılayan işadamı Arslan Zeki Demirci'nin daveti üzerine Antalya'nın Side İlçesi'ne giden öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katıldı.
Manavgat Şehir Stadı'nda düzenlenen kutlama törenleri, Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Manavgat Garnizon Komutanı Albay Uğur Dilbaz ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in çocukların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Barış Koleji Bandosu eşliğinde geçit töreni yapıldı. Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu Zonguldak Kız Ekibi, burs alan öğrenciler ve madenci kıyafetli öğrenciler geçit töreninde büyük alkış aldılar. Daha sonra çeşitli okullardan öğrencilerden oluşan gruplar gösteri yaptı.
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Kutlama programının sonlarına doğru "Siyah akar Zonguldak'ın deresi/Yüz karası değil, kömür karası/Böyle kazanılır ekmek parası' anonsuyla Zonguldak Kız Ekibi ve madenciler sahneye çağrıldı.
Önde folklor ekibi gösteri yaparken, arka planda da madenciler ocakta kömürün çıkarılışını mizansenleştirdiler. Bir grup işçi kazma ve kürekle kömür çıkartırken, diğer grup da soğan, ekmek ve domatesten oluşan azıklarını yediler. Gösteri sonunda Zonguldaklı öğrencileri, protokol ve halk ayakta alkışladı.