Halterde dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Halil Mutlu, ZKÜ'de katıldığı konferansta, Türkiye'de antrenörün çok olduğunu, kendisinin yönetici olmak istediğini söyledi.  
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) Aralık ayı etkinlikleri çerçevesinde üniversitede söyleşiye katılan dünya ve olimpiyat halter şampiyonu Halil Mutlu, önemli açıklamalarda bulundu. Sporu protesto için bıraktığını belirten Mutlu, tekrar dönmek istediğini ancak bunun artık çok zor olduğunu kaydetti. Türkiye'de antrenörün çok olduğunu belirten Mutlu, kendisinin antrenör değil federasyonda yönetici olmak istediğini söyledi. Mutlu, "Olimpiyata gidememe durumum vardı. Oraya gidip birinci gelseydim, dünyada tek olacaktım. Bir olimpiyat 4 sene demek, 4 sene hazırlık, 4 çarpı 5 bu demek ki 20 sene zirveden inmemek. Ben o zamanlar spor hariç her şeyle uğraştım. Dopingle uğraştım, onun dışında antrenörü görevden alırlar, ben hayatım boyunca antrenör seçmedim. Devletim hangi antrenörü verdiyse onunla çalıştım. Her gün çalıştım ama ne için çalıştım bir Allah bilir. Olimpiyatlara gidebilirdim, zirvede yer alabilirdim. Ama ben hiçbir zaman milleti kandıranlardan değilim. İsteyerek bırakmadığımı da söyleyeyim. Mevcut sisteme kızdım, bıraktım. Seçimleri görünce kızdım, altında neler yattığını gördüm bıraktım. Bizim ülkemizde çok antrenör çok teknik direktör var, bizim ülkemizde bizim ülkemizde önetici eksik. Yönetici olmak istiyorum" dedi.  
Türk sporunda biraz sendeleme olduğunu kaydeden Mutlu, "Halter için geçerli değil sadece. Göreceğiz, bakacağız, pek ümidim yok ama iyiye gidiyor demek isterdim. Ama halterde sayılarımız git gide artıyor. Ama bırakan arkadaşın yerine pat diye yenisini koymak kolay değil. Keşkelerle bu işler yürümüyor. Hala yarışmak istiyorum. Bıraktım diyemiyorum. Şuanda iyi hissetsek kendimi bir iki ay içinde şartlar oluşsa, giderdim. Ama bu artık mümkün değil" diye konuştu.  
Program sonunda Halil Mutlu'ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen tarafından plaket verildi.