Adnan Oktar ‘ın Harun Yahya ismini kullanarak yayımladığı kitapların Kdz. Ereğli’de de ücretsiz dağıtımının yapılarak tanıtıldığı bildirildi. Adnan Hoca yanlılarının bazı apartmanlara giderek habersizce bu kitapları daire girişlerine ve posta kutularına bırakıldığını belirten vatandaşlar, kitapların yasak olmadığını öğrenince derin bir nefes aldılar.

Bilindiği gibi Adnan Oktar, genç kız ve erkekleri en şık biçimde giyindirerek ekranlara “kediciklerim” diye çıkartıp her birine maşallah, inşallah sözleriyle iltifat ediyor. Adnan Hoca’nın bu tür görütüleri video olarak sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kırıyor.

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar (d. 2 Şubat 1956, Ankara), Türk cemaat lideri ve yazardır. Kamuoyunda kendisinin, zaman zaman Adnan Hoca olarak da anıldığı olmuştur. Cemaatiyle birlikte hazırladığı kitaplarda kullandığı mahlas Harun Yahya'dır. Taraftarları arasında Ahmet ismini de kullanmıştır.

Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır. Kurucusu olduğu Bilim Araştırma Vakfı (BAV), kendi sitesinde amacının "Dünya çapında barış, huzur ve sevgi ortamı oluşturmak" olduğunu ifade etmiştir. Milli Gazete ve Akit Gazetesi'nde bir dönem yazıları yayımlanmıştır. BAV'ın,evrim karşıtı olduğu ve yaratılışçılığı savunduğu ve bu duruşu yaygınlaştırmak için konferanslar düzenlediği bilinmektedir. Çeşitli basın organlarında kendisini bazı suçlarla itham eden iddialarla da gündeme gelmiştir.

Kaynak: wikipedia