Kdz. Ereğli’de, gece saatlerinde yanmaya başlayan otomobil polis ve itfaiyeyi harekete geçirdi. Güvenlik kameralarının incelenmesi soncu, otomobilin küçük yaşta bir çocuk tarafından kundaklandığı belirlendi.

Olay gece saat 00.20 sularında Yalı Caddesi'nde meydana geldi. Caddeden geçen vatandaşlar, park halindeki 67 AK 903 plakalı otomobilin yandığını fark etti. Çevredeki ev ve iş yerlerine haber vererek, otomobilin sahibini arayan vatandaşlar bir iş yerinden aldıkları yangın söndürme tüpü ile otomobilin yanan park lambalarını söndürdü. Her ihtimale karşı itfaiyeye ve polis ekiplerine haber veren vatandaşlar, ekiplerin gelmesi ile olayın nasıl geliştiği konusunda ekiplere bilgi verdi.
İtfaiye ekipleri, otomobil üzerinde yangının neden çıktığı konusunda incelemelerde bulunurken, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevredeki güvenlik kamera görüntülerini araştırdı. Bir iş yerine ait güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, otomobilin küçük yaşta bir çocuk tarafından yakıldığını tespit etti.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Görüntülerde, küçük çocuk, otomobilin arka kısmına geçerek elindeki çakmakla dakikalarca arka lambalarını yakmak için çalışıyor. Ateş yanmayınca üfleyerek yanmasını sağlayan küçük çocuk, lambaların alev alması ile birlikte olay yerinden sanki hiçbir şey olmamış gibi yürüyerek uzaklaşmaya başlıyor. Küçük çocuk, daha sonra bir evin kapısını zorladıktan sonra görüntülerden kayboluyor.
Görüntüler üzerine harekete geçen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gecenin ilerleyen saatlerinde otomobili ateşe veren küçük çocuğu gözaltına aldı. Elmatepe'de oturan, 14 yaşında olduğu öğrenilen T.A.'nın akli dengesinin yerinde olmadığı ve evine gitmediği öğrenildi. Polisler tarafından ailesine haber verilen T.A., sabah saatlerinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu görevlileri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Ereğli Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne yatırıldığı öğrenildi. Olayda, otomobil sahibi Ahmet Şentürk’ün şikâyetçi olmadığı öğrenildi.