Alaplı Belediyesi tarafından itfaiye, kamyon ve silindir olmak üzere alınan 3 tane hizmet aracı için açılış töreni düzenlendi.

Kent meydanında düzenlenen törene Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz ve Ali İhsan Köktürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediyesi CHP’li Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı’nın her bölgesinde çalışmalar yapıldığını dile getirerek, “Bugün yine bir açılış için burada toplandık. Bugün burada bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Alaplı’ya güzel bir şeyler katmaya devam ediyoruz. Araç filomuza 6. aracımızı ekledik ve filomuzu genişlettik. Alaplı Belediyesi’nin bütün bölgelerinde çalışmaları arttırdık. İlçemizin birçok alanında asfalt kaplama çalışmalarını yaptık, sahil bandımızın da çok güzel bir iyileştirme yaptık. Artık halkımızı Ereğli ve Akçakoca sahillerine göndermeyeceğiz kendi sahilimizi kullanacağız. Bize destek verdiniz ve bizlerde gece gündüz sizler için çalışıyoruz. Belediyemiz 24 saat çalışıyor ve bundan sonrada çalışmaya devam edecek. Bu araçlarımız bölgemize lazımdı. Olası felaketlerde daha iyi hizmet vermek için bunu yapıyoruz. Alaplı daha iyilerine layık ve bundan sonrada ona layık olmaya çalışacak çalışmalar yapacağız” dedi.

 

'MUHALEFETSEN İŞİN ÇOK ZOR'

 

Türkiye genelinde belediye başkanlığı görevinin çok zor bir görev olduğunu ve bunun yanında bir de muhalefet belediye başkanıysa işin daha da zor olduğunu vurgulayan CHP Grup Başkan vekili Akif Hamzaçebi, “Türkiye’de belediyecilik zor zanaat. Hele de muhalefet belediye başkanıysanız işin daha da zor. Alaplı’da 30 Mart seçimlerinde ipi göğüsleyen Belediye Başkanımız ilçemize çok önemli hizmetler yapmış. Gerçekten Alaplı’ya 4 yıllık süreçte çok güzel şeyler bekliyor. O kadar çok hizmet yapacak ki inanıyorum ki onları 4 yılda bitirecektir. Mutlaka çok önemli atılımlar gerçekleşecektir. Ziyaret ettiğim ilçeler ve beldeler var ve 14 aylık bir süreçte bu kadar yatırımı başarabilmiş belediye başkanı sayısı azdır. Bu büyük desteklerle yapılıyor ama bu destekleri organize edebilmek ve belediye Bütçesini iyi kullanabilmek kendisinin başarısıdır. Ben kendisini hizmeti nedeniyle kutluyorum. Biz Alaplı’nın yanındayız ve Belediye Başkanımızın arkasındayız” dedi.

Yapılan açılış konuşmaları ardından İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş tarafından duarlar okundu. Yapılan dua ardından Hamzaçebi ve milletvekili adayları araçlarla fotoğraf çektirdi. Yapılan tören ardından Grup Başkan Vekili Hamzaçebi ve Milletvekilleri adayları bölge esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.