Zonguldak Kom Müdürlüğü'ne gelen istihbari çalışmalar neticesinde Ereğli'den Zonguldak'a giden bir araç içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu yönünde bilgilere ulaşarak, aracı uygulama noktasında durdurdular. Araç sahibi şüpheli M.B.'nin yapılan üst aramasında montunun cebinde kağıt parçasına sarılı 2-3 gr kenevir tohumu ile karışık kubar esrar maddesi bulunduğu belirtildi. M.B.'nin cüzdanında esrar sarmaya yarayan sigara çarşafı elde eden Kom yetkilileri araçta torpido içerisinde Blow Magnum Mod. F92 ibareli kurusıkı tabanca ile üzerinde YAS ibareli yazılı kutu içinde 24 adet kurusıkı fişeği de ele geçirerek şüpheli M.B.'yi yakaladılar. Olay geniş çaplı soruşturuluyor.

SİYAH POŞETTEN
ESRAR ÇIKTI

Kom Zonguldak Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Sakarya'dan Zonguldak'a yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisi üzerine Zonguldak Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yapılan incelemelerde kişinin valizinde siyah poşet içerisinde daralı ağırlı 1034 gr kubar esrar ele geçirildiği öğrenildi.
Sakarya'dan Zonguldak'a otobüs ile gelen M.Ç. arama el koyma kararına göre yapılan üst aramasında herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamış fakat M,Ç.'nin valizinde yapılan aramalarda 1034 gr kubar esrar maddesi ele geçirilerek şüpheli M.Ç. yakalandı.

BU KADARI DA PES!..
Zonguldak çarşı merkezinde meydana gelen hırsızlık olayında bir kişiye ait 3 katlı binadan 2 adet buzdolabı ve mutfak dolabını çaldılar.
Müşteki S.Ç. kendisinin köyde yaşadığını ancak çarşı merkezinde bulunan 3 katlı binasının 3'üncü katına 2 adet buzdolabını ve mutfak dolabını bıraktığını, sonrasında evini kontrol etmek için geldiğinde binanın kat kapısının açık olduğunu ve eşyaların yerinde olmadığını fark ederek şikayette bulundu. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin bir an önce yamalanmasını isteyen S.Ç. olayın geniş çaplı araştırılmasını istedi.

SIVACI EMEĞİNİ İSTİYOR
Soğuksu Polis Merkezi Amirliğine yansıyan olayda bir kişi 6-7 aydır sıvacı ustası olarak çalıştığı iş yerinden maaşını alamadığı gerekçesiyle şikayette bulundu.
Sıvacı ustası C.K. yaklaşık 1 yıl önce Zonguldak'a gelerek bir iş yerinde çalışmaya başladığını Eylül ayında işten ayrıldığını fakat çalıştığı süre zarfında hiç para alamadığını belirterek elinde bulunan 4.500 TL'lik senetin ödenmediğini ifade ederek kendisini maddi ve manevi zarara uğratan işveren N.Y.'den davacı oldu. Olay ile ilgili tahkikata başlanıldığı öğrenildi.

130 PAKET
SİGARA ÇALDILAR

Kilimli'de bir iş yerinden önce kapıyı zorlayan hırsız ardından pencereden içeri girerek 130 paket sigara, 5 kutu sakız, 4 kutu kare çikolata ve 150 TL civarında bozuk parayı da alarak kayıplara karıştı.
İ.S. işyerine sabah 9:00 sıralarında geldiğinde pencerenin açık olduğunu fark ederek polisi aradı. Yapılan şikayet üzerine kapıda zorlama olduğu ve pencerenin de zorlanarak açıldığı anlaşıldı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin aranmasına başlanarak olay çok yönlü soruşturuluyor.

MÜHÜRÜ BOZDU
YAKALANDI

Kdz. Ereğli Bağlık Polis Merkezi Amirliğine yansıyan olayda Ocak ayında işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlenen bir kahvehanenin çalışır durumda olduğu görülmesi üzerine kahvehane sahibi yakalandı.
N.Ü.'ye ait mühürlenen kahvenin çalışır durumda olduğunu fark eden devriye ekiplerinin çalışmaları neticesinde kahvehane sahibi yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanıldığı öğrenildi.

KORKULUKLARINI KESTİ
ALARMDAN KORKUP KAÇTI

Kdz. Ereğli'de meydana gelen hırsızlık olayında bir iş yerinin 4:05 sıralarında arka penceresinin korkuluklarının kesilerek işyerine girilmek istenmesi üzerine işyerinde bulunan alarmın çalışan S.E.'nin telefonuna uyarı çağrısı göndermesi üzerine polisi arayarak şikayette bulundu. İşyerinin kamerasını inceleyen polis ekipleri, hırsızın korkuluklarını keserek içeri giren hırsızın alarmın çalmasıyla hemen geri çıktığı işyerinden herhangi bir hırsızlık yapamadığı görüldü. Kimliği belirsiz kişinin aranmasına başlanarak olayla ilgili tahkikata devam edildiği öğrenildi.

HIRSIZLAR KOL GEZİYOR
Kdz. Ereğli'de bir kişi 12:30 sıralarında evinden ayrıldığını aynı gün saat 22:00 sıralarında eve döndüğünü belirterek yatak odasının dağıtılmış olduğunu görüp şikayette bulundu.
K.E. evinden yaklaşık 9.500 TL değerinde ziynet eşyası ve kendi adına ait hiç kullanmadığı kredi kartlarının yerinde olmadığını belirtti. K.E.'nin yaptığı şikayet üzerine evde yapılan incelemede pimapen mutfak penceresinin zorlanarak girildiği tespit edilerek kimliği belirsiz kişi veya kişilerin aranmasına başlanarak olay çok yönlü araştırılıyor.

Aynı gün M.A.akşam 22:30 sıralarında evine döndüğünde odaların dağınık olduğunu fark edip şikayette bulundu.
Yatak odasında komidinin çekmecesinde bulunan 1000 TL ve vestiyerde bulunan 150 TL olmak üzere toplamda 1150 TL paranın çalınmış olduğunu tespit eden M.A. evine giren kimliği belirsiz kişi veya kişilerin bir an önce yakalanmasını istedi. Olay çok yönlü araştırılıyor.