Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın son zamanlarda kamuoyunda konuşulan iddialarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Çaycuma Belediyesiyle ilgili yaptığı yoruma açıklık getirdi.  Ünal’ın iddiasının gerçek dışı olduğunu söyleyen Kantarcı, açıklamasında şunları söyledi:

 

“Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, kamuoyunda tartışılan bazı konulara açıklık getirmek için düzenlediği basın toplantısında, bir işadamının kendisine makam aracı aldığı iddialarına, “Söz edilen araç Belediyemizce kiralanmıştır. Hadi müteahhidin aldığını düşünelim. Çaycuma Belediye Başkanı aldırıyor ya! Eski milletvekiline araba aldırmış Belediye. Ne var bunda?” şeklinde yanıt vermiştir. Belediyemizin adı zikredilerek yapılan bu açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.  Çaycuma Belediyesi, yüklenici firmaya araç aldırmamış, aksine firma, ihale şartnamesinden doğan bir yükümlüğü yerine getirmiştir. Şöyle ki:

1.       Belediyemiz teknik personelince hazırlanan, “Çaycuma Belediyesi Hizmet Binası Yapımı Kaba İşi İhale Dokümanı”, 04.12.2015 tarihinde, Başkanlık makamınca onaylanarak ihaleye esas metin haline gelmiştir.

2.       Söz konusu dokümanda, yapılacak işin teknik şartnamesinde, özellikleri açık şekilde belirtilen bir aracın, kontrol ve yapı denetim işlemlerinde kullanılmak üzere, kontrol teşkilatının emrine vereceği belirtilmiş, “Söz konusu araç iş bitiminde idarenin mülkiyetine bırakılacaktır” hükmü açık şekilde yazılmıştır.

3.       Dolayısıyla ihaleye katılan tüm şirketler bu hükmü okuyarak tekliflerini sunmuş, fiyatlandırmalarını buna göre yapmıştır.

4.       İşin ihalesi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun, 19. maddesi uyarınca, 04.01.2016 tarihinde yapılmış, Belediyemiz meclis salonunda gerçekleştirilen açık ihaleye 3 firma teklif sunmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda, ihaleyi Sayın Fazlı Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Akçelik Petrol Ür. Paz. İnş. Nak. Tic. Ve San. A.Ş kazanmıştır.

5.       İşin tamamlanmasının ardından gerekli prosedür tamamlanmış ve araç, ilgili firma tarafından Belediyemize teslim edilerek envanterimize kaydedilmiştir.

6.       Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın ima ettiği gibi, Belediyemizce, yüklenici firmaya herhangi bir aracın aldırılması söz konusu değildir. Yapılan işlem, yüklenici firmanın ihale şartnamesinden doğan bir yükümlülüğü yerine getirmesinden ibarettir. Verilen örnekle uzaktan, yakından ilgisi yoktur.

7.       Araçla ilgili işlemlerin her süreci şeffaf bir şekilde gerçekleşmiş,  basın aracılığıyla kamuoyuna aktarılmıştır. Kendi durumuna meşruiyet kazandırmak için konuyla ilgili sanki bazı kuşkulu yanlar varmış gibi imalarda bulunup, Belediyemizi zan altında bırakması kabul edilemez.