Kdz.Ereğli'de soğuk hava şartları en çok araç sürücülerini zor durumda bıraktı. Kimi sürücü karda kayarak kaza yaptı, kimi sürücü de zincirsiz çıktığı yollarda kaldı. Aracı soğuktan donarak motor bloğu patlayan sürücüler ise antifriz kullanmamanın cezasını ağır ödedi.

    Kış aylarında sürücülerin en çok yaşadığı sorun motorlarının donması. Motoru donan araçları farkında olmadan çalıştırmak için uğraşan sürücüler motor bloğunun patlamasına sebep oluyor. Araçların marka ve modeline göre 500- 2 bin lira arasında değişen masrafa nende olan bu olaya karşı çözüm ise araçların kışlık bakımlarının yaptırılması. 30 Yıllık motor ustası Bünyamin Öztürk, Kış ayında en çok motor bloğu patlayan araçlarla uğraşıyoruz. Sürücüler kış ayı öncesinde araçlarının kışlık bakımını yaptırsalar bu sorunları yaşamayacaklar. Motora antifriz konmaması aracın donmasına neden oluyor. Acemi olan sürücüler de bunun farkında olmadan araçlarını çalıştırmaya kalktıklarında kendi başlarına iş açıyorlar. dedi.

    "ARAÇLARI BELİRLİ ARALIKLARLA ÇALIŞTIRIN"
    Kış ayında en çok yaşanan sorunlardan bir diğeri ise akülerin bitmesi. Araçları kar altında kalan sürücülerin araçlarını çalıştırmaması akülerin bitmesine neden oluyor. Sanayi esnafından oto elektrikçisi Kenan Biçer, araç sahiplerinin soğuk havalarda araçlarını belirli aralıklarla en az 15-20 dakika çalıştırmaları gerektiğini, çalıştırmadıkları takdirde yeni akü almak zorunda kalacaklarını söyledi.
    Ustalar, gazlı araçların da en az 3 ayda bir gaz ayarı yaptırmaları gerektiğini aksi takdirde araçlarının yakıtı fazla yakacağı ve performansında da düşme olacağı ifade edildi.