Kilimli Sanayi Sitesi'nde oto tamir ve bakım işleriyle uğraşan Mustafa Sekmen, araç sürücülerine önemli uyarılarda bulundu. Normal şartlarda her otomobilin, yılda en az 4 kere bakıma alınması gerektiğini kaydeden Sekmen, uzun yola çıkacak sürücülere araçlarının bakımını yaptırmaları çağrısında bulundu.
Otomobillerin mevsimlik bakımlarının, modele ve zamana göre değiştiğini anlatan Mustafa Sekmen, 6 aydır hiç bakım görmemiş otomobille, 3 ayda bir elden geçirilen otomobilin birbiriyle mukayese bile edilemeyeceğini ifade etti.
Araçların mevsimlik bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Özgüven Oto tamir ve bakım atölyesini işleten Mustafa Sekmen, bakım yaptırmayan sürücülerin ise ileride çok daha masraflı sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.
Araç sahiplerine çok önemli uyarılarda da bulunan Sekmen şöyle konuştu: "Eğer aracınızı hazırlamadan uzun yola çıkmak isterseniz bu sizin kabusunuz olabilir. Uzun süre bakım görmemiş araçlarda bazı yıpranmalar meydana geliyor. Bunların başında eksoz, ön ve arka tekerlerdeki bilyeler, lastikler, soğutma sistemi, akü, ateşleme sistemi gibi aksamlar geliyor. Araçtaki bu aşınma ve yıpranmalara karşı muhakkak tam teşekküllü bir bakım yaptırılmalıdır."
Kışın havanın soğuk olmasından dolayı hissedilmeyen hararete de, mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Sekmen, "Araçta termostat, fan ve devir daimden herhangi biri arıza yaptığı zaman araç hararet yapar. Aracımızda oluşabilecek harareti engelleyebilmek için termostatını değiştirmekte fayda var. Termostatta meydana gelen arıza başka arızalara da sebep olur. Fanların düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Soğutma suyu komple boşaltılıp, yeniden antifriz ile birlikte ilave edilirse, yazın daha rahat edilir" dedi.