Alaplı'ya Araç Tanıma Sisteminin (ATS) kurulduğu belirtildi. 
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçenin girişine yerleştirilen Araç Tanıma Sisteminin (ATS) suçluların yakalanmasında çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Zonguldak'ın giriş kapısının Alaplı olduğunu belirten Malğaç, Zonguldak'ın giriş kapısı Alaplı'ya yerleştirilen Araç Tanıma Sistemi(ATS) suçluların yakalamasında ve suçun önlenmesin adına çok büyük katkı ağlayacaktır. ATS son gelişmiş sistem olarak ASELSAN tarafından oraya kuruldu. Saniyede 27 kare fotoğraf çekebilen bu sistem araçların plakasını, markasını, araç içindeki kişilerin tam olarak belirleyebilen bir sistem. 
Emniyet ve Jandarma kolluk kuvvetlerimize suçluların yakalanması ve suçların önlenmesi konusunda çok kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.
Belirli günlerde uygulama  imkanımız olacak. Onlar bizim takdirimizdedir.  Alaplı Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Bölük Komutanlığı ortaklaşa uygulama yapacaklardır. Araç Tanıma Sisteminin takibini Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı yapmakta olup, tüm bilgiler depolanıp kayıt altına alınmaktadır dedi.