Kdz. Ereğli'de, arabasına çarptıktan sonra kaçan sürücüyü arayan Turgut Akbaş, sürücüyü bulan kişiye 500 lira ödül verecek. Aracına çarpan kişiyi bulmadan otomobilini tamir ettirmeyeceğini söyleyen Akbaş, kaçan sürücüyü vicdanıyla baş başa bıraktığını söyledi.

Kahramanmaraş'tan Ereğli'ye iş nedeniyle gelen Müteahhit Turgut Akbaş (37), yaklaşık 1 haftadır 46 EP 037 plakalı aracına çarparak kaçan sürücüyü arıyor. Süleymanlar Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki evinin önünde geçtiğimiz hafta Çarşamba günü kar yağışı olduğu gece 02.00 sularında aracına çarpıldığını belirtti.
Gece geç saatlerde olayın gerçekleştiğini anlatan Akbaş, Gece geç saatlerde yoğun bir kar yaşının olduğu bir günde arkadaş vurmuş ve gitmiş. Ben o esnada şehir dışındaydım. Evde olan arkadaşlar da geç fark etmişler. Çarpan sürücüyü bulamadık. Çarpan aracın bazı parçalarını bulduk. Bir tane de gördü tanığı var. Ancak herhangi bir plaka görememiş. dedi.
YERDEKİ PARÇALARLA
TAMİRCİLERİ GEZİYOR
Aracına çarpan otomobilinin parçalarını bulan Turgut Akbaş, parçalarla tamircileri gezmeye başlamış. Şu ana kadar bir sonuç alamadığını kaydeden Akbaş, şöyle dedi: Tamircileri geziyoruz. Şu anda da gezmeye devam ediyoruz. Ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşamadık. Aracımda 5 bin liraya yakın bir masraf var.
Benim arabama çarpan sürücüyü vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Gelseydi mutlaka arabasının sigortası vardı. Ordan hallederdik. Aslında para da sorun değil. Bu yaptığı insanlık dışı bir şey. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Aracı da suçlu buluncaya kadar kaldırmayacağım. Sürücüyü bulan ya da görenlere 500 lira ödül vereceğim.