Zonguldak'ta aracında 118 kilogram eroin yakalandığı gerekçesiyle tutuklanan Moldova uyruklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Moldova uyruklu Mihail T. (52) ile avukatları katıldı.

Sanık Mihail T. savunmasında, yakalanan uyuşturucuyla ilgisi olmadığını öne sürerek, "Yeni işe başladım, Türkiye'ye ilk kez geldim. Adını Mehmet olarak bildiğim patronun yönlendirmesiyle hareket ettim. Ben gemiyle Ukrayna'dan İstanbul'a geldim" dedi.

Tırdaki yükünü boşalttıktan sonra Haydarpaşa'da kendisini iki kişinin karşıladığını belirten Mihail T, şunları anlattı:

"Beni karşılayan kişiler daha önce Ukrayna'ya gelmişti. Patronum bu kişilere güvenebileceğimi söylemişti. Beni karşılayan kişilerden birisi evraklarımı gümrükte yaptırdıktan sonra Haydarpaşa'da yükümü boşalttım. Hep beraber beni bir yere getirdiler. Çiftlik gibi bir evdi. Orada başka uyruktan karı koca bir çift köpeklere ve hayvanlara bakıyordu. Aracımı çiftlikte bulunan demir kapılı garaj gibi bir yere getirdiler. Orada beni misafir ettiler. Daha sonra elime bir cep telefonu ve GSM hattı verdiler. Aracın navigasyonunu ve kendi hattımı kullanmamam gerektiği söylendi. Bundan şüphelendim. Ancak patronumla da görüştüm. O da bana ne söyleniyorsa onu yapmam gerektiğini söyledi. Daha sonra Ankara'ya giderek yük almam gerektiği söylendi. Ben de Ankara'ya gitmek üzere yola çıktım. Fakat yolda ters yöne girdiğim için navigasyonu açarak yoluma devam ettim. Bana verilen telefon da Türkçe olduğu için kullanmayı bilmiyordum. Kendi hattımı kullanmaya devam ettim. Ankara'ya vardığımda birkaç gün bekledim. Daha sonra Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ızgara yükü almam gerektiği söylendi. Yükü alıp Zonguldak Limanı'na geldim. İki gün limanda bekledim. Sonrasında ise bu olay ortaya çıktı. Ne biliyorsam anlattım. Beni geldiğim yerlere tekrar götürün. Ne gördüysem tekrar anlatayım. Ben suçlu değilim"

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay 

Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışması kapsamında Karabük'ün Safranbolu ilçesinden yük alan bir tırı izlemeye başlamış, 5 Temmuz 2015'te gümrük sahasında dedektör köpekler yardımıyla yapılan aramada, 115 paket içerisinde 118 kilogram eroin ele geçirilmişti.

Tırın sürücüsü Moldova uyruklu Mihail T, işlemlerinin ardından tutuklanmıştı.