Kdz.Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe girişlerinde uygulama gerçekleştirdi, kent merkezinde araç trafiğini azaltmak için park alanlarını bariyerlerle kapattı.  Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinden itibaren ilçenin Kışla ve Kepez bölgelerindeki girişlerinde uygulama gerçekleştirdi. 

SÜRÜCÜLERİN VERDİKLERİ CEVAPLAR...
Uygulama sırasında polislerin, "Zorunlu olmadıkça evden çıkmamanız gerekiyor, hem kendi hem ailenizin hem de toplum sağlığı için evinizde mutlaka kalmalısınız. Nereye gidiyorsunuz?" sorusuna ise sürücülerin verdiği bazı cevaplar şu şekilde: "Sanayiye gidiyorum", "Aracımın alt bölümünden ses geliyor onu göstereceğim", "Hastaneye gidiyorum", "Hastanede bir arkadaşımı ziyaret edeceğim", "İşyerine uğramam gerekiyor", "Aracımın muayenesi için randevu aldım ona yetişmem gerekiyor", "Bankaya"

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Araç yoğunluğu nedeniyle uzun kuyruklar oluşurken polisler vatandaşlara evden çıkmamaları konularında uyarılarda bulunuldu. Denetimler aynı kararlılıkla sürecek. Ekipler ayrıca ilçe merkezinde oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için Devrim Bulvarı'nda otopark alanlarını bariyerlerle, Un Pazarı girişini trafik akışını da tamamen kapattı. Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da ilçede cuma ve pazartesi günleri kurulan merkez pazaryerinin kapatıldığı, halk pazarının cumartesi ve pazartesi günleri Müftü Mahallesi'ndeki pazar alanında kurulacağını duyurdu.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)