- İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş: "Gönüllü itfaiyecilerimizin sayısını arttırarak başta doğal afetler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz durumlarda kayıpları en aza indirmektir. Pandemi süreci nedeniyle kursumuz yarım kalmıştı, bunu tamamladık. Yeni süreçte eğitimlerimize yeni gönüllü itfaiyecileri yetiştirmeye devam edeceğiz."

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce 2010 yılından başlatılan "Gönüllü İtfaiyecilik Projesi" kapsamında aralarında doktor, hemşire, ev hanımı, öğretmen, memur ve işçinin de bulunduğu 412 vatandaş yararlandı.

8 HAFTA SÜRÜYOR
8 hafta süren teorik ve uygulamalı eğitimlerin girdikleri sınavla sertifika almaya hak kazanan gönüllü itfaiyeciler, yaşadıkları bölgelerde meydana gelen doğal afetlerin yanı sıra yangın, kaza ve kurtarma çalışmalarında belediye ekipleriyle vatandaşların yardımına koşuyor.
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yaptığı açıklamasında, gönüllü itfaiyecilik projesinin 8 hafta sürdüğünü ve katılımcıların 90 saatlik eğitime tabi tutulduğunu söyledi.

HEM TEORİK HEM UYGULAMALI EĞİTİM
Teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından kursiyerlerin sınava tabi tutulduğunu, başarılı olanlara ise düzenlenen tören ile sertifikalarının teslim edildiğini anlatan Ateş, şu ifadelere yer verdi: "Gönüllü itfaiyeci adaylarımız arasında doktor, hemşire, öğretmen, öğrenci, özel güvenlikçi, ev hanımı, memur ve işçi de yer almaktadır. Adaylarımıza, yangın çıkan bir binadan havalı atlama minderi ile mahsur kalanları tahliye etme şekilleri, teknik kurtarma malzemeleri kullanımı, ip ve düğüm atma becerisi, sedye bağlama teknikleri ve karabinalarla çift emniyetli iniş konularında aldıkları eğitimleri uygulama fırsatı buldular. Eğitimde kurtarmanın önemi, makara sistemleri, kurtarma esasında kişilerle diyalog, kazazedeye yaklaşım usulleri, sedye çeşitleri, kazazedenin sedyeye alınması ve taşınması, emniyet kemerinin önemi, ip düğümleri, teknik malzemelerin tanımı, yangın, yangıdan korunma ve söndürme şekilleri ile ilgili bilgiler verildi."

"SAYIYI ARTTIRMAK İSTİYORUZ"
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları eğitimlerin son bölümünü tamamladıklarını yeni dönemde de yeni eğitimlere ara vermeden başlayacaklarını anlatan Ateş, "Müdürlüğümüz Batı Karadeniz bölgesinin en modern itfaiye teşkilatıdır. Gerek ekipman ve gerekse personel olarak yaşanabilecek doğal afetlerin yanı sıra olumsuz durumlarda 7 gün 24 saat kesintisiz hizmetteyiz. Bu doğrultuda yeni gönüllü itfaiyecilerin yetişmesi için de 2010 yılından bu yana gönüllü itfaiyecilik projesini hayata geçirdik. Amacımız gönüllü itfaiyecilerimizin sayısını arttırarak başta doğal afetler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz durumlarda kayıpları en aza indirmektir. Pandemi süreci nedeniyle kursumuz yarım kalmıştı, bunu tamamladık. Yeni süreçte eğitimlerimize yeni gönüllü itfaiyecileri yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)