Çaycuma'da 6 Nisan'da köprünün çökmesi sonucu kayıp 15 kişiden 8'inin cesedinin bulunmasının ardından 7 kişiyi arama çalışmaları 20 gündür aralıksız sürdürülüyor.
Zorlu koşullara rağmen köprünün yıkıldığı bölge ile ırmağın denize döküldüğü alan arasındaki balçıkta, sazlık alanda ve ırmak içerisinde kayıp cesetleri arama çalışmaları devam ediyor.

BULANIK SU ENGELİ
Suyun bulanık olması nedeniyle su altını göremeyen dalgıçlar, elleri ve çubuklar yardımıyla cesetleri bulmaya çalışıyor. Irmağın köprünün yıkıldığı bölgedeki kısmında yoğun akıntıya rağmen deniz polisleri, bölgedeki tüm taş ve kayaların altında kayıpları arıyor.
Çaycuma Kaykamamı Hasan Yaman, cesetlerin bulunabilmesi için ırmağın müsaade ettiği oranda her yöntem ve arama tekniğini kullanıldığını ifade etti.
Suların çekilmesiyle birlikte ekiplerin çok ciddi bir çalışma içerisine girdiğini anlatan Kaymakam Yaman, "Olayın olduğu 6 Nisan tarihinden çalışmalar bugüne kadar aralıksız sürdü. İlk başlarda sularda ciddi bir sıkıntı vardı. Görüş mesafesi sıfır ve debi çok yüksekti. Bu günlerde debi miktarı düştü. Suların çekildiği alanlarda, ciddi bir çalışma yapılıyor.
Hem botla, su içinde dalgıçlarla, hem kıyıdan hem havadan hem de denizden çalışma yapılıyor.

ÇALILIK VE AĞAÇLIK ALANLAR DA
TEK TEK ARANIYOR
Denizden Sahil Güvenlik çalışmalarını yürütüyor. Kıyıda özellikle nehrin kenarında vatandaşlarımızın takılıp kalabileceği kayalık, çalılık ve ağaçlık alanlarda tek tek taranıyor. Ekipler sürekli, köprünün yıkıldığı noktadan, denize döküldüğü noktaya kadar arama, tarama faaliyetlerini defalarca yapmışlardı.
Yine o çalışmanın bir devamı, yine oradaki kayalara takılma, kayaların altında kalma ihtimaline binaen o taşların, kayaların altları, kenarları, dalgıçlar tarafından titizlikle kontrol edildi. Ama şuan itibari ile yeni bir kaybımıza ulaşamadık. Tüm imkanlarımızla, en kısa zamanda kayıplara ulaşıp, yakınlarına teslim etme gayreti içerisindeyiz" dedi.