6 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 5 kişi için yürütülen arama çalışmalarının bu kez kuduz salgını nedeniyle ertelenmesi gündeme geldi.
Bayram sonrası yeniden başlaması planlanan arama çalışmalarının, Filyos Irmağı'nın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi sınırlarındaki Filyos karayolu köprüsü ile Saltukova Demiryolu köprüsü arasında yoğunlaştırılması planlandı. Arama çalışmalarının yoğunlaştırılması düşünülen bölgede 8 gün önce kuduz vakası tespit edilirken çalışmaların yapılacağı bölgeye çok yakın olan Aşağı İhsaniye köyü ve çevresindeki 3 köy karantinaya alındı. Kokuya geleceği tahmin edilen domuz, tilki ve çakal gibi yaban hayvanların izlerine göre çalışma yürüten ekiplerin, yaban hayvanlarında ya da bu hayvanların temas ettiği başıboş hayvanların kuduz olabileceği ihtimali nedeniyle iptal edilmesi gündeme geldi. AFAD yetkilileri, ırmak boyunca ormanlık, çalılık ve bataklıklarda arama çalışmaların yürütülebildiğini ifade ederken, kuduz vakası nedeniyle çalışmaların iptal edilebileceğini belirtti. Kuduz vakasının ekipleri tedirgin ettiğini belirten Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü de, Ekiplerin arama çalışmalarının yaptığı bölgelerdeki yaban hayvanları ve başıboş hayvanlar nedeniyle bir tedirginlik yaşanabilir. Sekiz gün önce bir kuduz vakası çıktı. O günden sonra ikinci bir vaka çıkmadı. Bu da pek endişe edilebilecek bir durum olmadığını gösteriyor. Bu nedenle gerekli tedbirlerin alınacağını ve bu kuduz vakasının çalışmaları etkilemeyeceği kanaatindeyim dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise çalışmaların bayram sonrası kaydırılması planlanan bölgeden çok umutlu olduklarını ve suların yükselmeden gerekli çalışmaların yürütülmesi gerektiğini ifade etti.