Yapılan yolların maliyeti ve bakım onarım masrafları gelecek turistlerden elde edilecek parayı karşılamaz bile. Çok yol, çok araba çok otel çok turist hatta medeniye demek, hiç değil. Yol medeniyettir ama gereksiz ve çirkin yol gerek doğaya gerek turizme büyük eziyettir. Son yıllarda artan Arap turistlerden kısa zamanda zengin olma hayalleri var işin içinde. Bedava yol ile bedava yatırım ile kolay yoldan işi götürme hesapları. Ayrıca yapılacak yol inşaatlarından ve bakım onarımından dünyanın ihalesi söz konusu. Birilerine önceden söz verilme ihtimali de çok yüksek. Ama tıpkı Uzungöl, Ayder, Sahil İlçelerindeki imar kirliliği, yaylalara yakın köylerde oluşan 5 katlı tuğla yığını evler, yok edilen doğal alanlar ve tahrip edilen kültürel miras asla geri gelmeyecek. Çok turist mi istiyorsunuz? Geri dönüşümün kapısını açın. Yok edin eski mimariye uygun olmayan evleri, orijinaline dönüş yaptırın sadece var olan yolları doğaya uygun rehabilite ederek başlayın işe. Gerisi inanın daha kolay ve ucuz olacak!


Bülent Bacıoğlu’nun kaleminden, teşekkürler değerli doğa dostu arkadaş; sosyal medya ve basın haberlerine baktığımızda bölgede tepki gösteren herkes, yandaş medya da paralel, ajan, dış güçlerin adamları, gezi olaylarının devamı, terörizm, Vandalizm, vatan haini, devlet düşmanı, hükümet karşıtı, hizmet karşıtı kişiler olarak anlatılıyoruz. Oysa bunun manipülasyon olduğunu farkındayız. Amaçları konunun temasından uzaklaştırmak, hedef saptırmak ve çamur atmak olmuş. 

Bize destek veren siz saygı değer doğa dostları, bizler zaruri, ihtiyaç olan yollara karşı değiliz. Bizler doğru hazırlanmış projelere karşı değiliz. ÇED raporları hazırlanmış, fizibiliteleri tamamlanmış, SWOT analizi yapılmış, bölge halkına %100 yarar sağlayacak projelere karşı değiliz. Belli bir hedef kitlenin cebini dolduracak, kapitalizmin ezeceği kitle turizm projelerine karşıyız.

 

YOL YAKINKEN GERİ DÖNÜN

Torunlarınızın emaneti, atalarınızın mirası yaylalarımız "Yeşil Yol" adlı rant yoluna kurban gidiyor! Bu bir hizmet değil; bu yaylaların tasfiyesi programıdır; bu yaylacıların yaylalardan kovulması meselesidir; uyanın başka Kavrun, Samistal ve Kaçkar yok.

Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için yapılan doğa katliamına dur deyin. Kültür varlıklarımızı rant uğruna kaybetmemeliyiz. Yeşil Yol Proje kapsamı ile bölgede ihtiyaç duyulmayan bir çalışma olduğu bilinmelidir. Tekrar değerlendirilmelidir. 

Şehirleşmeye, betonlaşmaya ve yeşilin yok edilişine dur denilmelidir. 

Tepkisiz kalma, tepkisizliğin yaşam alanlarının elinden alınmasına sebeptir.

Atacağınız bir imza bir şeylerin başlangıcı olacaktır.

Saygılarımla,
Ali Şahin
Kaçkarlı, Kavrunlu, Samistallı, Yeşili ve Doğayı Seven Dünyalı