​Orman Genel Müdürlüğü Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelik gereğince 25.04.2017 tarihinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde istişare toplatışının düzenlendiğiyle ilgili gönderilen açıklama şöyle: .

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitü Müdürü Süleyman Memiş, Şube Müdürleri ve enstitü teknik elemanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel açılış konuşmasında “ Araştırma Müdürlükleri tarafından hazırlanan projeleri yakından takip ettikleri, 2017 yılında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak kestane ve ıhlamur bahçeleri kurulduğunu ve bu türler ile ilgili olarak tür ıslah ve sürdürülebilirlik çalışmalarının yanı sıra; Maliyetlerin en az olduğu üretim teknikleri, Üretimin zaman planlamasının yapılması. Odun Dışı Ürün olarak meyve üretim taleplerinin karşılanabilmesi, Bitki hastalıkları ile etkin bir mücadele, Sosyal ormancılığa dönük çalışmalar, OGM’nin pratikte kullanacağı çözüm odaklı çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Enstitü Müdürü Süleyman Memiş; 2016 yılında tamamlanan projeler ile 2017 yılında devam eden enstitü projeleri çalışmalarıyla ilgili sunumunu yaptı.

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda arazide uygulama sırasında yaşanan sıkıntılar gündeme getirilmiş ve bu sorunların çözümüne yönelik araştırma projesi ya da inceleme raporu olarak enstitü müdürlüğünde çalışma yapılacağı bildirilerek toplantı sona ermiştir.