Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’e kadar, 1 milyon kişiye denizcilik kültürünü aşılamak, duyarlı vatandaşlarla denizci millet ve denizci ülke hedefine ulaşmak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Amatör Denizcilik Eğitimi ve Sınavı”nın gerçekleştirildiği şöyle bildirildi:

 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu’nun ortak bir çalışmayla başvurdukları eğitim programına, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih DİNÇER ve Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıfat HACIOĞLU başta olmak üzere gönüllü akademik-idari personele ve öğrencilere Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı’nın desteğiyle önce çevrimiçi canlı yayın anlatımıyla eğitim verildi, ardından sınav yapıldı.

 

Etkinliğin koordinasyonundan sorumlu olan Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih DİNÇER, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Demirel ve Kdz. Ereğli Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Semih ÇAKIR ve Öğr. Gör. Mustafa SAMUR, kurum içinde akademik ve idari personel ile 230 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Amatör Denizcilik Eğitimi ve Sınavı için başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na daha sonra da Kdz. Ereğli Liman Başkanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.