Ereğli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polislere yönelik açılan kursa aralarında İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen’in de bulunduğu 45 personel katıldı.

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney, yaptığı açıklamasında, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 45 personele, Emniyet Müdürlüğündeki Konferans Salonunda 20 gün 80 süren kurs verildiğini belirtti.

ZAYBİR’e ait Bozaklar mevkisindeki eğitim merkezine giderek kursiyerlere uygulamalı eğitim verileceğini belirten Güney şunları söyledi:

“Yoğun tempoda çalışan Emniyet personelimizle güzel sohbet içerisinde tamamladığımız kursun bundan böyle sahada daha keyifli olacağına inanıyorum. Ailesinde veya kendisi arıcılık yapan birkaç personelin yanında birçok polis de yeni arılı kovan alarak işe başladığını memnuniyet ile öğrendik. Yeni arıcılığa başlayan arkadaşları kutluyorum ve her zaman destekçileri olacağımızı söylüyorum. Arıcılık yaparak hem günün stresinden uzaklaşmak hem de aile bütçesine katkı sağlamak mümkün olacaktır ve en önemlisi ailecek en doğal arı ürünlerini yeme imkanına sahip olacaklardır”

Kursiyerlere arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretiminde flora gibi konu başlıkları altında teorik eğitimler verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)