Zaybir Başkanı Selahattin Güney, Kdz. Ereğli'deki evinde, bölgedeki arıcılarla bir araya geldikleri uygulamalı eğitim toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, internet ortamında zaman zaman arıcılık üzerine görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Sanal ortamdaki görüşmelerde arıcıların, bir araya gelerek uygulamalı eğitim yapma talepleri olduğunu belirten Güney, Bu amaçla bugün Zonguldak, Ereğli, Alaplı ve Düzce'den arıcılar olarak bir araya geldik. Bu toplantıda, arıcılıkta yapacağımız uygulamalı çalışmalar içerisinde arı sütü ve ana arı üretimi konularını işleyeceğiz. Arıları kış aylarına hazırlama, ilkbahar aylarına çıkarma eğitimleri vereceğiz. Yüksek bal verimi ve diğer arı ürünlerini üretme teknikleri üzerinde görüş alış verişinde bulunacağız. dedi.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
Arıcılar olarak en büyük hayallerinin Uygulamalı Eğitim İstasyonu kurmak olduğunu anlatan Güney, şunları söyledi: Bugünlerde üzerinde çalıştığımız uygulamalı eğitim istasyonu kurma projemizi hayata geçirme girişiminde bulunduk. Sayın Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız ve Ereğli Kaymakamımız İbrahim Çay'ın da destekleriyle beraber inşallah Ereğli bölgesinde bu istasyonu hayata geçireceğiz.
Bu sayede sadece Zonguldak değil, ülke genelindeki arıcılara arı ürün çeşitlerini ile arıcılığın başarılı olmasının yollarını uygulamalı olarak bu istasyonumuzda göstereceğiz. Böylece arıcımızın daha fazla para kazanmasını da sağlamış olacağız. Oluşturmak istediğimiz istasyonun ülkede henüz bir örneği de yok.
Arı yetiştirici birliklerinin kurdukları arı evleri, eğitim istasyonları var ama uygulamalı eğitim istasyonu ilk defa Zonguldak'ta olacak. Birlik olarak da her zaman ilklere imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu konuda destek veren idarecilerimize teşekkür ediyorum.