CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yanıtlaması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde TRT için alınan bandrol ücretlerini sordu.
Köktürk önergesinde, ?TRT, temmuz ayında yayınlanan Torba Kanun 'a eklettiği bir değişiklikle; radyo ve TV alıcısına sahip
ürünleri üreten ve ithal edenlerden bandrol ücretinin tahsil yönteminde değişikliğe gitti. İmalatçılara satış faturasındaki ÖTV tutarı hariç, ithal edenler ise Gümrük Giriş Beyannamesindeki ÖTV hariç olmak üzere matrah üze rinden bir defaya mahsus bandrol ücreti alınmasına yönelik düzenleme yaptı. Yani artık değerlendirmede ürün bedeli esas alınacak. 17 Ekim tarihinde de bir Bakanlar Kurulu kararnamesi yayınlanarak; bandrol ücretinin hangi ürüne göre, hangi oranda alınacağı yeniden belirlendi. TRT eskiden yalnızca radyo ve televizyon satışlarından bandrol geliri sağlarken TRT'nin bandrol ücreti alacağı ürünler arasında TV yayınlarına imkân tanıyan 3G'li telefonlar, üzerinde radyo bulunan normal cep telefonları, radyolu kondisyon aleti, radyolu banyo seti, radyolu kalem, TV tuner kartı, MP3-MP4 cihazlar, uydu alıcıları, set up box'lar, radyolu adımsayarlar bile bulunuyor. Radyo ve TV alıcısına sahip ürünleri imal ve ithal edenlerden bugüne kadar ürün başına ortalama 3.68 kuruş bandrol tahsil eden TRT, artık ürün matrahı üzerinden yüzde 8 oranında bandrol ücreti alacak. Eskiden ürünün üstündeki alıcının bedeline dayalı olarak alınan bandrol ücreti, artık ürün bedelinin tamamından ödenmesi gerekecek."
Bu bilgiler ışığında; Yapılan düzenlemenin yasaya ve anayasaya açıkça aykırılığı karşısında böyle bir düzenleme gerçekleştirmenin arkasında yatan mantık ve dayanakları nelerdir?  Halkımızın tümünün verdiği vergilerle bütçesi oluşturulan ve anayasal bir kurum olan TRT'nin tarafsız yayın yaptığına inanıyor musunuz? TRT'ye program yapan ve programlara katılan iktidar yanlılığıyla bilinen kişi veya kurumlara ödendiği iddia olunan büyük meblağların, getirilen bu düzenlemeyle halkımıza yansıtılması doğru bir anlayış mıdır? Böyle bir düzenlemenin birçok teknolojik ürünün maliyetlerde ciddi bir artışa yol açtığı düşünülürse bu düzenlemenin gerekçesi nedir? Yaklaşık radyo alıcılı bir cihazdan 3.68 kuruş olarak alınan TRT katkı payının ürün maliyetinin yüzde 8'ine çıkarılmasının mantıklı bir açıklaması var mıdır? Bu düzenlemenin birçok ürüne zam olarak yansıyacak olmasıyla nihai fatura vatandaşa kesilmiş olmayacak mıdır? Özellikle TRT Türk kanalı için One Ajans'tan satın alınan habercilik hizmetine yüksek bedel ödendiği doğru mudur? One Ajans'la yapılan sözleşme tarihinden bugüne kadar (26 Ekim 2009)  kaç TL ödenmiştir? Bandrol ücretleri nedeniyle TRT'nin mahkemelik olduğu şirketler var mıdır? Varsa bunların sayısı kaçtır?