Devrek Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlığı (MHP) İlçe Muhasibi Recep Alşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Recep Alşan yaptığı açıklamada şunları söyledi,  Başbakan Yardımcısı ve AKP Milletvekili olan Bülent Arınç PKK'lılar için 'Onların yaşadıklarını yaşasaydım bende dağa çıkardım' dedi. Biz de 1980'lerde o kadar ağır işkencelere, kötü muamelelere maruz kalmış ve buna rağmen devletimize ve milletimize en ufak bir isyanda bulunmamış, dağa falan çıkmamış Ülkücüler olarak diyoruz ki Sayın Arınç'a hala dağa çıkmak için fırsatın var. Bu nasıl bir söylemdir, bu dağa çıkan teröristleri masumlaştırmaya haklı göstermeye çalışmaktadır.
Gerçi son on yılda teröristlere verdiğiniz tavizlere ve onlarla yaptığınız pazarlıklara bakacak olursak sizin bu yaptığınıza da şaşırmamak lazım. İnşallah milletimiz bunları görmezden gelmez. Bir sözümde Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize yapılan haksızlıklara karşı tepkilerini gayet haklı bir şekilde gösterip de Kerkük'teki Türk kardeşlerimize karşı yapılan haksızlıklara bırak tepki vermeyi sesini dahi çıkarmayan kişilere. Öncelikle şunu iyi bilelim ki Kerkük'ü görmezden gelenlerin Gazze içinde söz söyleme hakkı yoktur. Gazze bizim din kardeşimizse Kerkük'te Türk kardeşlerimizdir. Rahmetli Başbuğumuzun yıllar önce söylediği sözün kapak olmasını isterim; 'Gazze bizim ruhumuzsa, Kerkük de bizim bedenimizdir' ruhsuz bir bedenin ise cesetten farkı yoktur.
AKP kongresinde Barzani hainini getirerek onunla gurur duyanlara bir sorum olacak. Acaba, Kerkük'de Türkmen kardeşlerimizi katleden bu hainle neden gurur duymuşlardır, halen de bu hainle gurur duyuyorlar mı acaba?