Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve beraberindekiler, Kanalizasyon Sistemi ve Arıtma Tesisi’nin temelini attı.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’in 13 yıl önce hazırlık çalışmalarına başladığı ve dönemin belediye başkanı Secaattin Gonca tarafından ihalesi tamamlanan Kanalizasyon Sistemi ve Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni düzenlendi.
PASH, DYWİDAG ve MASS Firmaları’nın üst düzey yöneticilerinin de katıldığı törende, açıklamada bulunan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, şunları kaydetti:
“Tesis inşaatımız, kolektör çalışmamız 2 ay önce başlamıştı. 13 kilometrelik bölüm adım adım yapılmaya devam edecek. Arıtma tesisimizin temel atma ve kurban kesme günüdür. Bu gün yanımızda ihaleyi alan DYWİDAG, PASH ve MASS firmalarının yetkilileri buradadır. Arıtma tesisinin ilk bölümünün temelini atıyoruz. Arıtma tesisi zaten başlamıştı. Tahkimat yapılmıştı. Çökertme havuzları gibi bölümler bu alanda olacak. Bunun Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum. İki dönemin benden sonraki 5 yıllık dönemi ve yine 18 aylık benim şimdiki dönemim. Bu 13 yıllık süreçteki herkese teşekkür ediyorum. Bizden sonraki belediye başkanımızın ihale yaparak işi sonuçlandırmasına teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Müteahhit firmaya başarılar diliyorum. Zonguldak’ta bir çevre projesi daha kanıtlanmış olacak. Bittiği zaman da temiz deniz ve temiz hava, Zonguldakla buluşsun istiyorum.”