Zonguldak Belediye Meclisi'nin Şubat ayına ait 2'inci birleşiminde Başkan Muharrem Akdemir'e AKP Grubu'nun verdiği soru önergesinde Müftülük'te belediyenin arıza verdiği tespit edilen kanalizasyon borularında meydana gelen tahribat için bahsi geçen firmadan arıza bedeli tahsil edilip edilmediği soruldu. Mecliste, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve Türlü İşler Komisyonu'ndan gelen raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 14'üncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 18 Ocak 2012 tarih ve 233 sayılı, Yeni Mağazacılık A.Ş.(101) adına ait 2010 yılı katı atık bertaraf bedelinin tespiti ve aynı zamanda 27 Ocak 2012 tarih ve 99-8 sayılı, belediyenin 2012 yılı gelir tarifesinin açık otopark ücretleri bölümünde yeni tarifenin belirlenmesi talebi konularını içeren bilgi raporları okundu.
Komisyonlardan gelen raporların okunmasının ardından AKP Grubu'nun verdiği soru önergesi gündeme getirildi. Abdullah Karagüzel, Şendoğan Karataş, Faruk Mercimek, Kadir Önel, Sabri Tığ, Sertan Açıkgöz ve Ramazan Denizer'in imzası olduğu soru önergesinde şu bilgiler yer aldı:
"Müftülük rampasının, viyadüğünde kesiştiği noktada yapılan inşaat ankraj uygulamasının kanalizasyon borularına zarar verdiği ve sık sık arıza yaptığı ve arızanın belediye tarafından yapıldığı tespit edildi. Gerek oluşan tahribatın ve arızanın bedeli, bahsi geçen firmadan tahsil edil mi? Ya da yapılan bir var mı? Diğer ikinci konu ise mahallelerde çöp toplanmadığı noktasında halkımızdan gelen şikayetlere dönük bir çalışma var mı?"
Önergeyi dikkate alacağını belirten Başkan Akdemir, cevabını yazılı olarak vereceğini açıkladı. Meclis, bir daha ki toplantının 1 Mart 2012 tarihinde yapılması kararıyla sona erdi.