Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen köprü faciasında hayatını kaybeden minibüs sürücüsü İsmail Örenbaş'ın ailesine, Çaycuma'da hizmet veren şoför arkadaşları sahip çıktı.

Çaycumalı şoför esnafı, kendi aralarında para toplayarak, 6 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen köprü faciasında sulara gömülen minibüsün sürücüsü İsmail Örenbaş'ın Yolgeçen Köyü Başören Mahallesi'nde bulunan evini ziyaret etti. Köprü faciasından 6 gün sonra suda kaybolan minibüs ile birlikte cenazesi bulunan İsmail Örenbaş'ın evini ziyaret eden şoför esnafı, İsmail Örenbaşın eşi Vasfiye Örenbaş'a, aralarında topladıkları parayı teslim etti.
Şoförleri temsilen konuşan İlyas Çelebi, Vasfiye Örenbaş ve 3 çocuğuna da başsağlığı diledi.Şoför esnafının zor gününde dayanışma içinde olması gerektiğini anlatan Çelebi, "Hepinizin de bildiği gibi, ilçemiz geçtiğimiz günlerde büyük bir felaket yaşadı. İlçe köprümüz çöktü. 15 canımızı sulara verirken, içinde kendi meslektaşımız, şoför arkadaşımız İsmail Örenbaş da vardı. Bu kaza bizi derinden yaraladı. Çünkü bu kaza, mesleğimiz gereği geçtiğimiz o köprüde hepimizin başına gelebilirdi. Bu düşüncelerle
arkadaşlarımızla bir araya geldik. En azından bu acı dolu günlerde kendi meslektaşımızın ailesine ne gibi yardımda bulunabileceğimizi konuştuk. Ortak bir karar alarak kendi aramızda bir miktar para topladık. Tüm şoför esnafımız adına sizlere başsağlığı diliyor, her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum" dedi.
Gözyaşlarını tutamayan Vasfiye Örenbaş ise, "Kocamın arkadaşları sağolsunlar. Allah razı olsun" diyerek şoför esnafına teşekkür etti.