“Çok iyi biliyoruz ki her partilimizin şikayetleri var, sıkıntıları var. Sabrettik ve sabrediyoruz."

"Israrla şunu vurgulamak istiyorum ki, kırılan kolun içerisinde kalmasını arzu ediyoruz. Biz her şeye rağmen, eksikliklere ve hatalara rağmen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimizin ve milletimizin hizmetkarıyız."


AKP’de kuruluşundan bu yana çeşitli görevlerde bulunan ve son dönemlerde  teşkilat dışı kalan veya bırakılanlar bir araya gelerek görüşlerini açıkladılar. Grup adına konuşan Eski İl Genel Meclis Üye Mehmet Özçiçek “Biz partimize sade bir üye olarak hizmet eden kişiler olarak kimin nerede ne için bulunduğunu takip ediyor ve gözlemliyoruz. Zaman bize gösterdi ki sadece çıkar ve menfaatleri için siyaset yapan partilerin sadece tabelaları kaldı. Tabelaları bile hurdalığa atılan partilerin olduğunu da unutmayalım. Bu nedenledir ki bizim partimizde siyaset yapan veya siyaset yapmayı düşünenler çok dikkatli olup önlerine arkalarına ve sağlarına sollarına iyi bakmalılar” dedi.

Ormanlı eski Belediye Başkanı Yaşar Sever’in de katıldığı toplantı Öğretmenevinde yapıldı.

Zamanın su gibi akıp geçtiğini,  Karadeniz Ereğli Belediyesini nasıl Ak Partili yaparız diye düşünürken, belediyeye Ak Parti flamasını diktiklerini ve o seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtiğine vurgu yapan Özçiçek  “Sıkıntılı bir süreçti. 30 Mart’ta birlik ve beraberliğimizin gücünü gösterdik ve zafere ulaştık. Peki ulaştık da ne oldu?” sorusunu yöneltti.



Kendilerini partinin "görevsiz görevlileri" olarak ilan eden Özçiçek sözlerine şöyle devam etti:

“Çok iyi biliyoruz ki her partilimizin şikayetleri var, sıkıntıları var. Sabrettik ve sabrediyoruz. Göstermiş olduğunuz sabırdan dolayı da sizleri ayrıca kutluyorum. Bu sıkıntıların nedenlerinin en başında, mücadelemizin bazı kesimler tarafından benimsenememesi problemi gelmektedir. Partimize adapte olmakta sıkıntı yaşadılar. Tek umudumuz Ak Parti kadrolarına sonradan katılmış olan arkadaşlarımızın en kısa zamanda mücadelemizi benimseyebilmeleridir. Sıkıntılar hepimizin sıkıntısıdır. Partimiz ve partililerimizin sorunudur.

Hepimizce malum olan ve partimiz adına problemler yaşanırken çözüm üretmekle mükellef olanların çözüm üretmek yerine çözümsüzlük karşısında sessizliğini koruyarak sorunların yumak gibi büyümesine sebep olanlara da günü ve zamanı geldiğinde gerekli cevaplar verilecektir.

Sorunlarımızı kol kırılır yen içine kalır düşüncesiyle bir tarafa bıraktık ve 7 Haziran’da genel seçimleri yaşadık. Sonuç belli. Bu süreçte partimizin Milletvekili, İl Başkanı ve İlçe Başkanlarımızın duruşlarını ve pozisyonlarını hepimiz yakından gördük ve yaşadık. Bu söylediklerimiz bizleri bir partili olarak ne kadar ilgilendiriyor?

İşte burası çok önemli. Biz partimize sade bir üye olarak hizmet eden kişiler olarak kimin nerede ne için bulunduğunu takip ediyor ve gözlemliyoruz. Zaman bize gösterdi ki sadece çıkar ve menfaatleri için siyaset yapan partilerin sadece tabelaları kaldı. Tabelaları bile hurdalığa atılan partilerin olduğunu da unutmayalım. Bu nedenledir ki bizim partimizde siyaset yapan veya siyaset yapmayı düşünenler çok dikkatli olup önlerine arkalarına ve sağlarına sollarına iyi bakmalılar. 

Bizim partimiz hiçbir zaman dar çerçevede siyaset yapanların partisi olmamıştır olmayacak da. Partimiz kurulduğu günden bu yana tamamen iştiraya dayalı siyaset yapmış ve partimizin tüm kadroları milletin içinden çıkmış ve millet için siyaset yapan kişilerden oluşmaktadır.




Bizim partimiz demokrasi ve ortak akıl partisidir.

Bizim partimi hizmet partisidir.

Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimiyle millete hizmetkarlık etmek partisidir.

Bizim partimizde İl, İlçe ve Belde Teşkilatları ile Köy Temsilcileri veya delegeler partilililerimizden oluşur ve tüm istişareler de bu çerçevede yapılır. Ne yazık ki son zamanlarda bu konuda tereddütlerimiz bulunmaktadır.

Konuşacak çok şey, söylenecek çok söz var.




Israrla şunu vurgulamak istiyorum ki, kırılan kolun içerisinde kalmasını arzu ediyoruz. Biz her şeye rağmen, eksikliklere ve hatalara rağmen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimizin ve milletimizin hizmetkarıyız. Biz diyoruz ki; geriye bakmadan, o şu bu demeden, herşeyi unutarak 1 Kasım seçimlerinde bölgemizden daha fazla milletvekili çıkarmak hedefi ile partimizin yeniden eski gücüne kavuşturmak amacı ile göreve hazırız.

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün, armudun sapı, üzümün çöpü demeden partimize sahip çıkma günüdür. Bugünden itibaren, seçim kampanyasında partimizin bize vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırız. Partimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum.”