Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan’ın seçimi yitirmesinin sebebi olarak eski şube yöneticilerini gösteren GMİS Armutçuk Şubesi, “Çetin Yiğit’in Armutçuktan ikinci bir aday olarak çıkması Şerafettin Bozkurt ve Yaşar Gümüş’ün kişisel ihtirasları için sergiledikleri söylem ve hareketler sonucu Genel Merkezdeki temsil hakkımızı yitirmiş olduk” dedi.

 

 GMİS Genel kurulunda genel başkan yardımcılığı koltuğunu yitiren İsmet Demirhan’ı kendi seçim bölgesindeki çekişmenin yaktığı ortaya çıktı. GMİS Armutçuk şubesi yaptığı yazılı açıklamada bu olayı eski şube yönetiminin rakip aday çıkarmasına bağlarken şu görüşleri savundu:

 

“Genel Merkez kongremizi gerçekleştirdik. Armutçuk şube yönetimi olarak yeni yönetim kurulunun tüm maden camiası, Zonguldak ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Yapılan kongrenin sonuçları Armutçuk olarak bizleri bir yandan mutlu ederken diğer yandan üzmüştür.

Çünkü Armutçuk’un yıllardır temsil edildiği ve Armutçuk şube yönetimi olarak bizim kişisel menfaatlerimizi bir tarafa bırakıp sonuna kadar yanında olduğumuz ve destek verdiğimiz Genel Başkan Yardımcılığı, ne aday olan İsmet Demirhan’ın seçimi kaybetmesi ile Armutçuk olarak Genel Merkezdeki temsil hakkımızı bu zorlu süreçte yitirmiş olduk.

 

HESABI SORULUR

 

İnanıyoruz ki Armutçuk işçisi buna sebep olanlardan bir gün hesabını soracaktır. Bu kongrede bizi derinden yaralayan bazı olaylarında yaşanması Armutçuk olarak bizi daha fazla üzmüştür.

Eski şube başkan yardımcısı Çetin Yiğit’in ikinci bir aday olarak çıkması ve eski şube başkanı Şerafettin Bozkurt ile Yaşar Gümüş’ün de ona destek vermek adı altında kongre salonunda yaptıkları seviyeyi düşüren söylem ve hakaretlerle Sayın İsmet Demirhan’a sözlü saldırıda bulunmaları ve Armutçuk’un birlik ve beraberliğini bozan görüntüler sergilemeleri sonucu bizim Armutçuk olarak Zonguldak’taki imajımızı iyice sarsmıştır.

Hatta TÜRK-İŞ Genel Başkanımızın Armutçuk eski şube başkanı Şerafettin Bozkurt’u sergilediği hoş olmayan konuşma ve hareketlerden dolayı azarlaması sonucu daha da üzüntü duyduk.

Kısacası Çetin Yiğit’in Armutçuktan ikinci bir aday olarak çıkması Şerafettin Bozkurt ve Yaşar Gümüş’ün kişisel ihtirasları için sergiledikleri söylem ve hareketler sonucu Genel Merkezdeki temsil hakkımızı yitirmiş olduk.

Bizler Armutçuk olarak seçilen yeni arkadaşlarımızla beraber Armutçuk’un ve tüm maden işçilerinin menfaatleri doğrultulsun da bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada bütün gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.”