Taban delegelerini belirleyen GMİS Armutçuk Şubesinde 17 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek genel kurul öncesi seçimlerden galip çıkan ve Şube Başkanı olmasına kesin gözle bakılan İsa Mutlu ve ekibi birlik mesajı verdi.

110 delegenin tamamına yakınının katıldığı toplantıda konuşan Mutlu, “110 Delege arasından 93 tanesi bizim listemizden girdi, 17 tanesi diğer listelerde mücadele eden arkadaşlardan oluştu. Ne olursa olsun hangi listeden delege seçilirse seçilsin 110 delege bu zorlu yolda birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Tabandaki işçi arkadaşlarımız böyle uygun görmüştür, bize verilen yetkiyi hep birlikte götürmeye çalışacağız” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ve uzun süre konuşulan delege seçimlerinin ardından yaklaşan şube kongresi öncesi İsa Mutlu, delegeler ile bir araya gelerek birlik beraberlik mesajı verdi.

DELEGELERİN TAMAMINA
YAKINI KATILDI
Önceki gün Elif Otel’in toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında seçimlerden galibiyetle ayrılan İsa Mutlu, birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edeceklerini söyledi. Şube genel kurulunda GMİS Armutçuk Şube Başkanlığına gelmesine kesin gözle bakılan İsa Mutlu, delegelerin tamamına yakınının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında, “Seçilmiş olan 110 delege arkadaşımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. 25 Ocak tarihinde taban delege seçimlerini gerçekleştirdik. 1453 maden işçisinin oy kullandığı taban delege seçimlerinde 110 delege arkadaşımız işçi arkadaşlarımız adına karar alma uygulama adına yetki aldı. Seçim sürecinde bu işlere emeği geçen bizlerle mücadele eden, katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
“BU ZORLU YOLDA
110 DELEGE İLE VARIZ”
Hepimizin bildiği gibi 110 delege arasından 93 tanesi bizim listemizden girdi, 17 tanesi diğer listelerde mücadele eden arkadaşlar oluştu. Ne olursa olsun hangi listeden delege seçilirse seçilsin 110 delege bu zorlu yolda birlik ve beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Neticede tabandaki işçi arkadaşlarımız böyle uygun görmüştür, bize verilen yetkiyi hep birlikte götürmeye çalışacağız. Bizimle birlikte bu zorlu mücadelede emek sarf eden Mustafa Ölmez, Baki Tura, İsmail Sezer, Cevat Marangoz ve Salim Çalık arkadaşımız bizlerle birlikte mücadele ettiler ama delege arasında yer alamadılar. Yaşanan olumsuzluklardan arkadaşlarımız ve bizler sorumlu değiliz, bu süreç yaşanmıştır geçmişe dönük bir şey söylemek istemiyorum önümüze bakacağız. Geçmişe dönük bakarsak önümüzdeki zorlu süreci başarı ile sonuçlandırmalıyız.
KONGRE 17 ŞUBATTA
17 Şubat tarihinde kongremiz olacak. 110 Delege ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu göstermek, zorlu yolda giderken yönetimimizi ve sendikamızın kurum organlarını sağlıklı şekilde oluşturmak istiyoruz. Tabanda güven alamamış, tabandan seçilememiş delege olma yetkisi olamamış diğer yönetimdeki arkadaşlarımız var bunlarda aday olduklarını açıkladılar. Sizler bu işin bilincindesiniz. Bu saatten sonra seçme ve seçilme hakkı olan 110 kişinin birlik içerisinde olmasını istiyorum. Bu yolda yürürken zaman zaman sorunlarla karşılaşabilir, istemediğimiz şeylerle karşılaşabiliriz, ben diyorum ki kol kırılır yen içinde kalır düşüncesi ile 110 kişinin arasında sorun varsa sorun yaşanırsa bunları kendi aramızda çözelim, dışarıdan birilerinin bu işe girmesine müsaade etmeyelim.

YÖNETİM OLUŞTURULACAK
Şube Başkanlığına aday olduğumu açıklamak istiyorum. Bu yönetim sadece şube başkanlığından oluşmuyor, şube sekreteri, mali sekreter ve teşkilatlandırma sekreteri olmak üzere 3 kişi yönetim kurulumuz oluşacaktır, bunun ile birlikte 5 kişi disiplin kuruluna 3 kişi denetleme kuruluna 36 kişi de üst kurula 4 kişi de yönetim kurulu yedek üyeliğine seçilecek. Burada bir ön görüşmesini yapalım, gerek kalırsa önümüzdeki günlerde yeniden yapabiliriz” dedi.
Toplantıda söz alan maden işçileri de düşüncelerini açıkladılar ve Şube Başkanlığına aday olan İsa Mutlu’nun yanında olduklarını bir kez daha tekrar ettiler.