TTK Armutçuk Müessesesinde yeni üretim panosu düzenlenen tören ile açıldı. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, madenciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, Madencilik bir kültürdür. İş sağlığı ve iş güvenliği her şeyden önce gelir dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde çalışan maden işçileri, yeni üretime açılan eksi 450-eksi 500 üretim panosunda kazasız belasız üretim için kurban kesti. 08-16 vardiyasında çalışan işçinin ocağa giriş öncesinde, kuyu başında düzenlenen kurban kesim törenine; TTK Genel Müdürü Burhan İnan, TTK Genel Müdür Yardımcıları İsmail Güner, Mahmut Özçelik, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Şube Yönetimi, müessese yetkilileri ve maden işçileri katıldı.
Kurban kesim töreninde konuşan GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, kanını canını ortaya koyan maden işçisinin yerin yüzlerce metre altında çalışıp ürettiği bu kömür ile ülkesine 160 yılı aşkın süredir hizmet ettiğini vurgulayarak; Bu sabah burada madenci dayanışmasının, iş yerine sahip çıkmanın en güzel örneklerini sergilemektesiniz. Sizleri bu duyarlılıklarınızdan dolayı bir kez daha kutluyorum. Bu kestiğiniz kurbanın da hayırlı olmasını diliyorum dedi.
TTK Genel Müdürü Burhan İnan töreni düzenleyen GMİS Armutçuk Şubesine teşekkür ederek, Madencilik ülkemizin en zor mesleklerden biridir. Madencilik bir kültürdür. Sizler bunun en iyi örneklerini vermektesiniz. İşçi sağlığı ve iş güvenliği her şeyden önde gelmektedir. Sizler zaten bunun bilincinde insanlarsınız.
Ben bu kurbanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, kazasız belasız çalışmalar diliyorum dedi.