Genel-İş ve DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk adına düzenlenen "Abdullah Baştürk Edebiyat Ödülleri'ni kazananlar açıklandı.
Genel-İş ve DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk ailesi ve DİSK/Genel-İş Sendikası'yla birlikte bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışma sonuçları belli oldu.
Buna göre, yarışmaya katılan roman, öykü, şiir, oyun, yaşamöyküsü, röportaj, makale, eleştiri ve deneme kitapları arasında,  Armutçuk (Kandilli) beldesindeki işçilerin sosyal devlet anlayışına uygun 1980 öncesi güzel geçmiş yılları bir kasabanın yaşamöyküsü olarak anlatan "Madenci Kasabasında Yıkımın Fotoğrafı-Yerüstünden Notlar" adlı ortak kitap, editörlüğünü Gökhan Bulut'un üstlendiği ve Tekel eylemini konunun uzmanlarınca yazılmış makaleler ve gelişmeleri özetleyen "Tekel Direnişinin Işığında Gelenekselden Yeniye İşçi Sınıfı" adlı ortak kitap ile "Toplumcu Tiyatroya Adanmış Bir Yaşam: S.Günay Akarsu" adlı ortak kitap ödüle layık görüldü.
Öte yandan, Baştürk'ü anma ve ödül töreni, 24 Aralık 2010 tarihinde saat 14.00-22.00'de Ankara'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
DİSK/Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Armutçuk beldesindeki işçilerin sosyal devlet anlayışına uygun 1980 öncesi güzel geçmiş yılları bir kasabanın yaşamöyküsü olarak anlatan "Madenci Kasabasında Yıkımın Fotoğrafı-Yerüstünden Notlar" adlı ortak kitabın ödüle layık görülmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.