Genel Maden İşçileri’nin müesseselerde devam eden delege seçimlerinde Armutçuk’ta değişim ve mücadeleden yana taraf olduklarını açıklayanlar, sandıktan çıkarak madencilere yeni bir umut ve heyecan verdi. GMİS’in mevcut Şube Başkanı Şerafettin Bozkurt, İsa Mutlu ve Sinan Eski’nin listelerinin yarıştığı delege seçimlerini kazanan ise İsa Mutlu oldu. Gerçekleştirilen delege seçimlerinde İsa Mutlu 532, Şeref Bozkurt 471 ve Sinan Eski'nin listesi 417 oy alırken İsa Mutlu'nun listesinden 12 kişinin çizik yediği ve Şeref Bozkurt'un listesinden 17 kişinin 110 kişilik delege listesine girdi.

Sonuçların 18.00 gibi belli olmasının ardından İsa Mutlu taraftarları büyük sevinç yaşadı, slogan atan maden işçileri konvoy halinde Kdz.Ereğli'ye hareket etti. Daha sonra yapılan itiraz ile oylar yeniden sayıldı, bazı listelerin üzerlerinin çizilmesi nedeniyle isimler tek tek oylandı, gece geç saatlere kadar süren oylamanın ardından sonuç değişmedi.

 

İsa Mutlu ve arkadaşlarının bu mücadeleyi kazanmaları büyük sevinçle karşılanırken, madenciler de demokratik bir yarış sonrasında sandıktan çıkanı kutlamanın ve içine sindirmenin doğru olduğuna dikkat çektiler.