AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği ziyaretinde Ereğli Belediyesi tarafından terminal alanındaki arsanın satışa çıkarılmasını değerlendirdi konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.

 

Çakır belediyenin arsa satışı ile ilgili iptal davası açtıklarını belirterek, Burası satıldığı takdirde yapılacak proje ile Ereğli esnafı çok daha sıkıntı yaşayacak. Biz Milletvekili Ercan Candan'ın öngördüğü şekilde buraya bir proje düşünüyoruz. Biz diyoruz ki, Adliye'yi zaten taşıyoruz,  hükümet konağını yıkalım, belediye sarayını da, aynen Ay Ciyt'in bulunduğu bina gibi altı iş merkezi olabilir, üstünü de 2 ayrı kule şeklinde belediye merkezi ve kaymakamlık binası yapalım. Terminalde yıkıldığı zaman, buraların altına 3 kat katlı otopark yapalım, üstünü de anıtın olduğu yere kadar dümdüz bir kent meydanı yapalım. Bu meydan miting alanı olarak da kullanılabilir.

 

ASKERİ LOJMAN YERİNE CAMİ

Ayrıca, o arsanın yanında bulunan Askeri lojmanlarını da Toki'den başka yerde lojman yaparak oraya taşıyalım, buraya da büyük bir Cami yapalım istiyoruz, Cami illa buraya olmaz derlerse denizin üstüne dolgu yaparak bir cami yapalım. Tabi bunlar Ereğli Belediyesi'nin iktidar ile uyum içerisinde çalışmasıyla gerçekleşecek projeler. Biz bu arsanın satışının iptali için her türlü çabamızı göstereceğiz.