Bodrum'da yaşayan Kdz.Ereğlili hayırsever Yılmaz Erhal, Bölücek mevkisinde bulunan 6.5 dönüm arazinin yanı sıra yapımı devam eden konut inşaatlarından 2-3 tanesini de satarak elde edilecek parayı kendi adını taşıyan bir okul yapılması için bağışlayacağını açıkladı.

  

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız beraberinde AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ile Kdz.Ereğli Müftülük Toplantı salonunda mahalle muhtarları ile yapacağı toplantı öncesi hayırsever işadamı Yılmaz Erhal ile bir araya geldi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın da hazır bulunduğu görüşmede Yılmaz Erhal, Kdz.Ereğli'ye vefa borcu olduğunu bu borcu ödemek için de bu bölgeye bir okul yapılmasını çok istediğini uygun görülebilecek bir yere de bu okulun yapımı için gerekli katkıyı sağlamaya hazır oldğnu söyledi. Bölücek mevkisinde 6.5 dönümlük arazisinin tapusunu Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a veren Erhal, yine Kırmacı Mahallesinde yaptığım dairelerin 2-3 tanesini de satarak parasını bu okulun yapımı için kullanmak istiyorum. Bu memlekette yaşadım kazandım çok büyük paralar kazanmadım ama yine de bölgeme vefa borcum var. Kendi adıma bir okul yapılmasını çok istiyorum. Param yok ama arsalarımı ve evleri satıp bu okul için parayı ödeyeceğim dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'da açıklamasında, Gerçektende çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun sizden. Bu işlere vesile olmak herkesin harcı değil. Herkese de nasip olmaz sözleri ile konuştu. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'da konuyu yakınen takip edeceklerini ve kısa sürede bir protokol imzalayarak işin ilk adımını atacaklarını söyledi.