İmza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Bülent Ecevit Üniversitesinden Ağaçlandırma Seferberliği. Artık her BEÜ ferdinin bir dikili fidanı var.

 

Son üç yılda yerleşkelerinde toplam 41 bin 271 fidan diken Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) yönetimi, öğrencisinden akademisyenine kadar her bir ferdi için bir fidan dikme hedefine ulaşmış oldu. Tüm yerleşkelerinde mevcut imkânları iyileştiren ve yeni olanaklarla mensuplarının yararlanacağı hizmetleri çeşitlendiren Bülent Ecevit Üniversitesi, fidan dikimi alanında da öncü bir yükseköğretim kurumu kimliğine kavuştu. Orman Bölge Müdürlüğü ile 2013 yılında imzaladığı protokol çerçevesinde 5 bin 555 fıstık çamı dikimi yapan BEÜ, 2014 yılında ise bu protokol dâhilinde 16.900 yeni fidanı kampüslerine ve Zonguldak’a kazandırmış oldu. 2011 yılından bu tarafa fidan dikimi konusunda büyük bir hassasiyet gösteren BEÜ’lü yetkililer, tüm yerleşkelerde yıl içerisinde dikilen fidanlarla öğrencisi, akademik ve idari personeli başta olmak üzere tüm mensupları adına bir fidan hedefine ulaşmış oldu.

 

“HEDEFE ULAŞTIK”

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, göreve geldikleri günden bu tarafa ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem ve öncelik verdiklerini belirterek, “Üniversitemiz şehrimizin ve bölgemizin çehresini değiştirmek adına önemli adımlar atıyor. Bu adımlar bazen sosyokültürel alanda yürütülen çalışmalar şeklinde ortaya çıkarken bazen de engellilere yönelik çalışmalar, kan bağışı kampanyaları ya da fidan dikimi gibi toplumsal sosyal sorumluluk adımları olarak vücut bulmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bir yandan dinamik, özgün ve katılımcı bir üniversite kimliğini ortaya koyan başarılı çalışmaları sürdürürken diğer yandan da hedeflerine bir bir ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

“HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK”

Göreve geldiğimiz ilk gün koyduğumuz bir hedef olan tüm mensupları için bir fidan dikme başarısını yakalamış olmak, bizleri son derece mutlu kılan bir gelişme oldu. Burada elbette önemli olan rakam olarak bu başarıları yakalamaktan öte geniş kitleler üzerinde bu hususta bir farkındalık yaratmak ve örnek bir kurum haline gelebilmekti. Her bireyinin dikili bir ağacının olduğu bir üniversite olmak gibi sembolik bir hedefin ötesine geçerek bu başarıyı kalıcı ve sürdürülebilir bir duyarlılıkla sürdürebilmenin altyapısını da hazırlamış durumdayız. Çevre ile ilgili bu duyarlılığımıza katkı sunan herkese teşekkürlerimi ifade ederken topluma dönük çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi de ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

 

(Haber Merkezi)